Politika Udarno Vijesti

Premijer Nikšić primio Tanju Fajon

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić, sa saradnicima, primio je u petak u prvu posjetu Vladi Federacije BiH, zastupnicu Republike Slovenije u Evropskom parlamentu Tanju Fajon.

 

Tokom susreta razmijenjena su mišljenja o političkoj situaciji u BiH, posebno aktivnostima i naporima na formiranju Vijeća ministara BiH i očekivanjima u pravcu ubrzanja ovog procesa, što je Fajon ocijenila bitnim za daljnje korake na putu BiH ka integracijama u Evropsku uniju i NATO.

U dijelu razgovora koji se odnosio na aktivnosti Vlade Federacije BiH, bilo je riječi o dosadašnjim rezultatima i planovima, prije svega, na održanju fiskalne stabilnosti i budžetske uravnoteženosti, kao i oživljavanju privrednih aktivnosti u Federaciji BiH.

Prema mišljenju premijera Nikšića, pokazatelji o rastu industrijske proizvodnje, posebno o pozitivnom trendu rasta pokrivenosti uvoza izvozom, te procjene očekivanog porasta bruto društvenog proizvoda, uz mjere koje namjerava poduzeti Federalna vlada, predstavljaju dobru osnovu za poboljšanje stanja.

Kako je saopćeno iz Ureda za odnose sa javnošću Vlade FBiH, susret i razgovori u Vladi FBiH bili su prilika da premijer Nikšić zahvali Tanji Fajon za sve što je dosad učinila za građane Bosne i Hercegovine, posebno u ulozi izvjestiteljice za našu zemlju o ispunjenju uvjeta za viznu liberalizaciju.

 

Fena/Informer.ba