Region Udarno Vijesti

Preminuo jedan od ranjenih Srba u Kosovskoj Mitrovici

Savo Mojsić, koji je ranjen u sinoćnjem napadu u naselju Brđani u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, preminuo je od zadobijenih povreda, a zdravstveno stanje trojice povrijeđenih Srba stabilno je nakon hirurških intervencija, javio je dopisnik Srne.

Nakon sinoćnjeg napada i ranjavanja Srba u Brđanima, predstavnici Kfora sastali su se sa načelnikom kosovsko-mitrovačkog okruga Radenkom Nedeljkovićem i predsjednicima opština Zubin Potok, Zvečan i Kosovska Mitrovica.

“Upozorili smo Kfor da se nasilje nad Srbima povećava dok se Kfor bavi isključivo uklanjanjem barikada”, rekao je Srni Nedeljković koji je pozvao pripadnike Euleksa i Kfora da pronađu počinioce sinoćnjeg napada.

Na ulicama Kosovske Mitrovice, posebno nedaleko od  barikada koje razdvajaju sjeverni od južnog dijela grada, sinoć se okupio veliki broj mještana, a noć je protekla bez incidenata.

Kfor je sa povećanim brojem vojnika, zajedno sa Euleksom i Kosovskom policijsklom službom, kontrolisao sve prilaze sjeveru grada, a KPS je izvršio uviđaj i započeo istragu.

Osumnjičeni za napad do sada nisu pronađeni iako su policija i Kfor bili blokirali dio naselja Brđani.

U sinoćnjoj pucnjavi u naselju Brđani u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice ranjeni su Savo Mojsić, Veljko Đorđević, Radoš Vukićević i Dejan Vukomanović. Mještani tvrde da su na Srbe oko 20.00 časova iz vatrenog oružja pucali Albanci.

 

Agencije/Informer.ba