Region Udarno Vijesti

Prevarili majku od narkobosa Darka Šarića, iznudili 300.000 eura

Crnogorska policija je u Budvi lišila slobode Milivoja Terzića (26) iz Pljevalja zbog sumnje da je na prevaru iznudio 300.000 eura od  Ivanke Šarić (62) iz  Budve, majke Duška i Darka Šarića, saopšteno je iz Uprave policije.

Na osnovu naloga crnogorske policije u Kraljevu je uhapšen Aksentije Ilijin iz Banatskog Aranđelovca zbog sumnje da je sa Terzićem smislio kako da prevare majku Duška i Darka Šarića.

Ivanka Šarić je 26. avgusta 2011. godine došla u policijsku stanicu u  Budvi i prijavila da su je 31. jula 2011. godine dva nepoznata lica prevarila na način što su je 28. jula oko 10.00 časova prvo kontaktirala telefonom, obećavajući joj da će posredovati u skidanju optužnih akata koji se u Italiji vode protiv njenog sina Duška Šarića, kao i ustupanju predmeta protiv njega Crnoj Gori, te da ona zauzvrat treba da im preda 300.000 eura.

Ona je tim licima povjerovala i jednom od njih je 31. jula 2011. godine predala traženi novac u iznosu od 300.000 eura, nakog čega je pokušavala danima da stupi u kontakt sa ovim licima, ali je s obzirom da je broj telefona sa kojeg je bila pozivana bio isključen, shvatila da je prevarena. Zatim je slučaj prijavila policiji.

Policijski službenici su preduzeli operativne i druge mjere i radnje na terenu, koje su rezultovale identifikovanjem Terzića i Ilijina.

Terzić je juče lišen slobode. Pretresom stana koji je u Budvi koristio pronađeno je i oduzeto 24.500 eura, za koje se sumnja da potiču iz krivičnog djela.

Preduzimanjem daljih mjera i radnji, Ilijin  je, od strane srpske policije, pronađen u Kraljevu. Kod njega je pronađeno putničko vozilo “bmv v6”, za koje se sumnja da je kupljeno novcem koji potiče iz krivičnog djela.

Osumnjičeni Terzić će, uz krivičnu prijavu, biti predat nadležnom istražnom sudiji.

 

Srna/Informer.ba