Crna hronika Vijesti

Prijedor: Pronađeno oružje i municija

Prijedorska policija uhapsila je Aleksandra Rajlića (21), Alena Budimlića (25) i Avdu Budimlića /28/, svi iz Prijedora, zbog krivičnog djela krađe i nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja i eksplozivnih materija.

Kako Srna saznaje u Policiji Republike Srpske, ova lica su u noći između srijede i četvrtka u mjestu Čejreci, opština Prijedor, iz dvorišta jedne kuće ukrali gusanu kadu.

Nakon operativnig rada policija je došla do saznanja da ta lica posjeduju oružje i municiju, nakon čega je od Osnovnog suda Prijedor zatražen nalog za pretres kuća i pomoćnih objekata koje koriste Rajlić i Budimlići.

Pretresom je kod braće Budimlića pronađena puška M48, kalibra 7,9 milimetara i 66 komada metaka kalibra 7,62 milimetara, dok je kod Rajlića pronađena puška M48, puškomitraljez, drveni kundak, četri ručne bombe, 11 komada metaka kalibra 7,62 i jedan metak kalibra 7,9 milimetara.

Ova lica uhapšena su juče, a nakon kriminalističke obrade pušteni su na slobodu.

Pripadnici Policijske stanice Prijedor će nadležnom tužilaštvu protiv braće Budimlića i Rajlića podnijeti izvještaj za krivično djelo krađe, a protiv Alena Budimlića i Aleksandra Rajlića izvještaj za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih materija.

 

Srna/Informer.ba