Crna hronika Udarno Vijesti

Prijedor: Snažno nevrijeme, vjetar oborio stablo

Vjetar i kiša su zahvatili i druge krajeve BiH, ali nije bilo informacija da su pričinjene materijalne štete.

Prema podacima prijedorske Službe hitne pomoći, na svu sreću nije bilo povrijeđenih u petak, ali su zabilježene intervencije na putevima.

U Ulici Ilije Bursaća u Prijedoru vjetar je na put oborio vrbu i obustavio odvijanje saobraćaja, a nakon prvih dojava i zastoja u saobraćaju tom dionicom, prijedorski komunalci su uspjeli da uklone drvo s puta.

U Stanici javne bezbjednosti Prijedor su rekli da su informacije o porušenim stablima primili od nekoliko sugrađana.

Drveće je popadalo na nekoliko lokacija u samom gradu, ali i uz magistralni put Prijedor – Banjaluka“, saopštili su iz SJB Prijedor. Zanimljivo je da ovaj put olujno nevrijeme nije uzrokovalo veće kvarove na niskonaponskoj elektromreži, tako da je snabdijevanje strujom prijedorskih domaćinstava bilo uglavnom uredno.

Za razliku od prethodnog olujnog nevremena, u Banjaluci nisu zabilježeni slučajevi čupanja stabala i lomljenja grana zbog snažnih udara vjetra, što su nam potvrdili dežurni u CJB Banjaluka i Vatrogasnoj brigadi.

Da sve bude neobičnije, bar što se tiče vremenskih prilika, u Vatrogasnoj brigadi su nam rekli da su svega sat prije nevremena, na poziv građana, izlazili na teren kako bi gasili zapaljenu travu.

Inače, meteorolozi u BiH za dane vikenda najavljuju dalji pad temperatura uz slabu kišu i mogućnost formiranja snježnog pokrivača u predjelima višim od 1.000 metara nadmorske visine, pišu Nezavisne.

Temperature u dane vikenda će biti za oko 15 do 20 stepeni Celzijusovih niže u odnosu na prethodne dane, dok se od ponedjeljka očekuje blagi rast temperatura“, rekli su u Republičkom hidrometeorološkom zavodu RS.

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) su savjetovali vozače da, zbog padavina, voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnom stanju i uslovima na putu.

 

Informer.ba