Crna hronika Vijesti

Prijedor: Zaplijenjeno 2,5 kg marihuane

Prijedorska policija lišila je danas slobode Zorana Macuru (45) iz sela Rakelići, u čijoj porodičnoj kući je pronašla 2,5 kilograma marihuane i devet grama hašiša.

Načelnik odjeljenja kriminalističke policije Stanice javne bezbjednosti (SJB) Prijedor Draško Papak rekao je na vanrednoj konferenciji za novinare da je pretres porodične kuće i pratećih objekata Zorana Macure obavljen u jutarnjim satima i da je akcija izvedena nakon višednevnih priprema.

On je dodao da je Macura praćen sedam dana, a nakon operativnih saznanja izvršen je pretres njegove porodične kuće u Rakelićima gdje inače živi.

Papak kaže da su službena lica SJB Prijedor tokom pretresa pronašla 2,5 kilograma zelene materije koja podsjeća na opojnu drogu marihuanu i devet grama smeđe materije koja po svom izgledu asocira na opojnu drogu hašiš.

“Jedan dio pomenute količine bio je uredno upakovana u manje kesice, pa se pretpostavlja da je droga bila pripremljena za prodaju”, rekao Papak i dodao da će zaplijenjena droga biti upućena na vještačenje u Kriminalistički centar u Banjaluci kako bi se potvrdilo da je riječ o opijatu.

Po privođenju u SJB Prijedor nad Macurom je izvršena kriminalistička obrada, nakon koje je pušten kući. Protiv njega biće podnesen izvještaj nadležnom Tužilaštvu za izvršeno krivično djelo nedozvoljene proizvodnje i prometa drogom.

Vrijednost pronađene marihuane u Rakelićima, kaže Papak, na crnom tržištu iznosi oko 3.000 KM. Ovo je jedna od većih zaplijenjenih količina droge u ovogodišnjim akcijama prijedorske policije na suzbijanju proizvodnje i prometa droge.

U policiji tvrde da se ime Zorana Macure do sada nije nalazilo u policijskim dosijeima.

Srna/Informer.ba