Crna hronika Udarno Vijesti

Prijeteći nožem oteo deset maraka

Policija traga za razbojnikom koji je u utorak naveče u prijedorskoj ulici Prote Mateje Nenadovića u prodavnici “Zdravko” prijeteći nožem vlasnici Dušanki Praštalo oteo 10 maraka.

Sa “mršavim” plijenom nasilnik, maskiran vojničkom, sivom, pletenom potkapom, odmah je pobjegao, a Praštalo je slučaj prijavila policiji.

Ona je danas ispričala da je maskirani muškarac upao u njenu prodavnicu, koji je držao manji kuhinjski nož, i uzviknuo: ‘Oružana pljačka, predaj pare.” Sve se, kaže, dešavalo u samo nekoliko minuta, pred kraj radnog vremena, dok u radnji nije bilo mušterija.

“U jednom trenutku kao da sam dobila nekakvu hrabrost. Mislila sam, po cijeli dan radim kako bih nešto zaradila, a nekakav razbojnik želi da mi oduzme sve. Usprotivila sam se napadaču, uzela stolicu koja je bila iza pulta i krenula na njega. On je već tada prošao iz pulta sa nožem. Počeli smo se naguravati, porušio mi je stalak sa žvakama i bombonima, a iz kase uspio da uzme samo 10 maraka”, priča Praštalo.

Lopova opisuje kao visokog, mršavog, mlađeg muškarca.

“Zbog kape su mu se vidjele samo oči, ali sam primijetila da ima izražen nos. Imao je crnu jaknu i hlače. Ovo nije prvi slučaj napada na moju trgovinu. Razbojnici i lopovi su je čak šest puta u posljednjih nekoliko godina  pljačkali i provaljivali u nju“, govori vlasnica, koja se dva puta susrela oči u oči sa razbojnicima.

Praštalo kaže da očekuje da će policija do tančina istražiti ovaj slučaj razbojništva, jer je nasilnika, kako je istakla, do detalja opisala organima gonjenja.

 

Nezavisne/Informer.ba