BiH Udarno Vijesti

Prikupljena sredstva za pomoć dječaku Ognjenu Gudelju

Sredstva za transplantaciju koštane srži, koja je neophodna dječaku Ognjenu Gudelju, prikupljena su, rekao je za Radio RS njegov otac Mario Gudelj.

U okviru humanitarne akcije za pomoć dječaku Ognjenu Gudelju iz Trebinja, humanitarni broj 1458 tokom jučerašnjeg dana pozvalo je više od 128 hiljada građana, što je rekordan broj poziva. U akciju su se uključili i drugi operateri, jer je sinoć, dan uoči operacije nedostajalo još 20 hiljada eura. Pa, ipak zahvaljujući humanim ljudima prikupljeno je dovoljno novaca za Ognjenovu operaciju.

Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS uplatilo 5.000 KM

Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske (RS) uplatilo je danas 5.000 KM za liječenje jedanaestogodišnjeg dječaka Ognjena Gudelja iz Trebinja, saopšteno je iz ovog ministarstva.

Odluku o uplati novčane pomoći dala je resorni ministar Nada Tešanović.

Ministarstvo poziva sve koji su u mogućnosti da pomognu i uključe se u ovu humanitarnu akciju, kako bi bio spasen život jednog dječaka koji je svojom hrabrošću i upornošću u borbi protiv teške bolesti podsjetio kompletnu javnost da ništa nije vrijednije od života”, navodi se u saopštenju, uz želju da Ognjen brzo ozdravi i da ima srećnu budućnost.

 

RTRS/Informer.ba