BiH Udarno Vijesti

Prikupljeno 80.000 eura za novo srce Marijane Ševo

U velikoj humanitarnoj akciji provedenoj u BiH, Srbiji i SAD prikupljeno je oko 80.000 eura što je dovoljno da dvadesetpetogodišnja Drvarčanka Marijana Ševo ove sedmice otputuje u Beč gdje će joj, nakon detaljnih pregleda, biti zakazana transplantacija srca koja je u njenom slučaju jedini mogući način liječenja.

Osim Drvarčana, koji su i pokrenuli akciju, humanost su iskazali i mnogi građani BiH i Srbije, a za Marijanu su humanitarne koncerte održali Sergej Ćetković, Marko Bulat, “Yu grupa” i “Neverne bebe“. Samo na humanitarnom koncertu Sergeja Ćetkovića prikupljeno je 20.0000 eura, a ovaj humanista najavio je da će dio prihoda od novog DVD-ija namijeniti za Marijanino liječenje.

Za postoperativno liječenje u Beču potrebno je obezbijediti još 80.000 euraa. U Beogradu je u Erste banci otvoren žiro-račun na koji građani Srbije uplaćuju novčane priloge, a i dalje je u funkciji žiro račun 154 – 400 – 2002I365 – 34 otvoren kod Intesa Sanpaolo banke BiH.

Marijana Ševo sa liječenjem je počela prije 13 godina u Beogradu, a 2007. godine nastavila u Sremskoj Kamenici gđe joj je ugrađen aparat za kontrolisanje rada srca. Uz pomoć lijekova i aparata devojka se neko vrijeme osjećala dobro, ali se njeno stanje pogoršalo u oktobru prošle godine.

Ljekari smatraju da je jedino rješenje za njeno izlječenje transplantacija srca. Ova komplikovana operacija nedavno je uspješno izvršena u Beču djevojci Andrei Lisjak.