Crna hronika Udarno Vijesti

Pripadnik SIPA-e skrivio nesreću u kojoj je poginuo pješak

Pedesetogodišnji Slavko Tambić iz mjesta Meljakovac, opština Prijedor, poginuo je u četvrtak uvečer kada je u njega udario automobil Passat, kojim je upravljao Bahrudin Džamdžić iz Sanskog Mosta.

Saobraćajna nesreća dogodila se sinoć oko 19.00 sati na magistralnom putu Prijedor – Oštra Luka, u mjestu Rasavci, opština Prijedor.

Džamdžić, kojii je pripadnik SIPA-e, je nakon nesreće pobjegao sa mjesta događaja, da bi ga policija Sanskog Mosta uhapsila oko 22.30 sati i predala pripadnicima Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Prijedor.

Agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) saopštila je da je sa žaljenjem primila vijest o pogibiji Slavka Tambića u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć, a koju je izazvao pripadnik SIPA-e.

“Iako je nemoguće ispraviti posljedice ovog strašnog događaja, SIPA osuđuje postupak policijskog službenika Agencije, te podržava aktivnosti nadležne policije i tužioca koji rade na rasvjetljavanju okolnosti pod kojima se dogodila ta nesreća, nakon čega će i sama provesti mjere predviđene zakonom”, saopšteno je danas iz SIPA-e.

U saopštenju se navodi da Agencija za istrage i zaštitu BiH javno izražava iskreno saučešće svim članovima porodice Tambić, kao i prijateljima nesretno nastradalog.

 

Srna/Informer.ba