BiH Udarno Vijesti

Pripreme komemoracije: Sastanak EUFOR-a, policijskih agencija i EUPM-a

U cilju podrške bosanskohercegovačkim vlastima u pripremama za  komemoraciju u Srebrenici, komandant i štapsko osoblje EUFOR-a održali su danas u Bratuncu koordinacijski sastanak s predstavnicima policijskih agencija u BiH i EUPM-a.

Sastanku su prisustvovali komandant EUFOR-a generalmajor Bernhard Bair, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Himzo Selimović,  direktor Policije RS Gojko Vasić i šef Štaba za sigurnost komemoracije Srebrenica 2011. Vasilije Andrić, sa svojim saradnicima.

Današnji sastanak predstavlja još jedan korak naprijed u odličnim odnosima i dobroj saradnji EUFOR-a i EUPM-a sa vlastima BiH.

Iscrpna razmjena informacija vezanih za ovu važnu komemoraciju dokaz je zajedničkog interesa i združenog napora da se osigura sigurno i stabilno okruženje za sve učesnike za vrijeme komemoracije u Srebrenici i Bratuncu.

Kao i prošle godine, jedan helikopter EUFOR-a bit će u pripravnosti u Bratuncu za slučaj medicinskih evakuacija.

Pripreme za ovaj događaj još jedanput pokazuju da su različite agencije za provođenje zakona u Bosni i Hercegovini spremne i voljne da rade zajedno, saopćeno je iz EUFOR-a.