Ekonomija Vijesti

Privrednici iz Malatya posjetili Mesnu industriju “Ovako”

Mesna industrija “Ovako“ ugostila je privrednu delegaciju grada Malatya iz Turske koja se realizira u organizaciji Privredne komore FBiH.

Kako se navodi u saopćenju M.I. “Ovako”, predstavnici delegacije iz Malatya posjetu su obavili nakon plenarnog sastanka u prostorijama Privredne komore, te im je održana kraća prezentacija o kompaniji.

“Čast nam što je Privredna komora FBiH prepoznala M.I. “Ovako“ kao jedan od najuspješnijih privrednih subjekata naše zemlje. Ovakvi skupovi su veoma korisni i prilika su za uspostavljanje i proširivanje kvalitetnih poslovnih odnosa. Naši gosti pokazali su veliko interesovanje za proizvode M.I. “Ovako“, te način na koji je organiziran rad u kompaniji“, rekao je komercijalni direktor M.I. “Ovako” Mušan Mutevelić.

Više od šezdeset predstavnika turske privrede razmijenili su iskustva i kontakte s uposlenicima M.I. “Ovako”, te izrazili želju za saradnjom s bh. kompanijama.

“M.I. “Ovako“ već ima uspješnu saradnju s Turskom, ali prostora za poboljšanje uvijek ima i iskreno se nadam da će ovaj susret rezultirati novim poslovnim ostvarenjima”, naglasio je Mutevelić.