BiH Udarno Vijesti

pročitajte šta je “monstrum s Grbavice” napisao u pismu roditeljima djevojčice koju je ubio

Na suđenju Veselinu Vlahoviću Batku, poznatom i kao “Monstrum s Grbavice”, za zločine počinjene u Sarajevu, tužilac Behaija Krnjić zamolilo je Sudsko vijeće da spriječi optuženog u slanju pisama žrtvama koje su se zbog toga uznemirile. Konkretno, riječ je o pismu svjedokinji Seniji Pecar koja je u ratu izgubila kćerku.

– Imam problema u komunikaciji s Vlahovićem. On je pristao da ga doktorica neuropsihijatar vještači ove sedmice, ali je rekao da ja ne dolazim s njom – kazao je Vlahovićev branilac na prošlom ročištu.

Sudija Božić tada je pročitao dopis koji je poslao doktor iz pritvorske jedinice, a koji je nakon pregleda optuženog konstatirao da se njegovo psihičko stanje pogoršalo.

– Odbija da pije terapiju i selektivno odgovara na pitanja – navedeno je u dopisu.

Veselin Vlahović Batko je preko suda poslao pismo oštećenoj porodici Pecar, te da su oni uznemireni sadržajem pisma, kao i zbog činjenice da optuženi zna njihovu adresu.

U pismu koje “Avaz” ima u posjedu ubica tvrdi da su mu “teško pale” optužbe da stoji iza ubistva djevojčice Azre Pecar.

“A meni je teško pala optužba od vas i vaše familije. Od toga godinama ne spavam i živim u depresiji”, kaže se između ostalog u Batkovom pismu koje možete pročitati u nastavku…

Dnevniavaz/Informer.ba