Crna hronika Vijesti

Produžen pritvor osumljičenom za ubistvo oca

Dobojski Okružni sud odredio je jednomjesečni pritvor tridesetosmogodišnjem licu, čiji su inicijali R.C. iz Doboja osumnjičenom za ubistvo oca.

R.C. je  osumnjičen da je 2. juna ispred porodične kuće u Doboju svom ocu M.C. (70) zadao više udaraca šakama i nogama po glavi i tijelu, nanijevši mu povrede moždanih krvnih sudova, prelome rebara, krvne podlive i oguljotine kože.

M.C. je od tih povreda 4. juna preminuo na Odjeljenju intenzivne njege banjalučkog Kliničkog centra.

Srna nezvanično saznaje da je riječ o Ratku Cvijanoviću koji se lično prijavio dobojskoj policiji i izjavio da je pretukao oca Marka Cvijanovića. Patrola policije izašla je na lice mjesta i pretučenog čovjeka našla na stepenicama komšijske kuće u besvjesnom stanju.

Marko je kolima Hitne pomoći prevezen u dobojsku Opštu bolnicu, ali je zbog težine povreda odmah prebačen u banjalučki Klinički centar gdje je preminuo.

Pritvor je osumnjičenom određen zbog vanrednih okolnosti koje ukazuju da bi njegovo puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda, objavljeno je na sajtu Okružnog tužilaštva Doboj.

 

Srna/Informer.ba