Crna hronika Vijesti

Profesor iz Doboja imao redovan seks sa maloljetnom učenicom

Dobojska policija uhapsila je P. Š. (55), profesora dobojske gimnazije “Jovan Dučić”, zbog sumnji da je zloupotrijebivši položaj spavao sa učenicom.

Iz policije je saopćeno da postoje saznanja, ali i materijalni dokazi da je profesor u proteklih godinu s maloljetnom učenicom imao vezu, te da je u posljednjih šest mjeseci s njom imao redovne seksualne odnose. Kako su naveli u policiji, bio je svjestan da je riječ o krivičnom djelu, jer je maloljetnicu upozoravao da i ako se sazna za njihovu vezu ne smije nikome pričati.

Profesor P. Š. je, kako se navodi, u posljednje dvije godine putem SMS poruka komunicirao sa drugom, sad punoljetnom učenicom, koja je u završnoj godini škole izabrala temu za rad iz njegovog nastavnog predmeta. On ju je potom putem SMS poruka navodio na seksualne odnose u zamjenu za pitanja za odbranu maturskog rada.

U januaru je u hodniku škole P. Š. pokušao poljubiti treću maloljetnicu mimo njenog pristanka, te ga je ona odgurnula od sebe. Nakon saslušanja u policiji profesor je predan Okružnom tužilaštvu u Doboju.