Region Udarno Vijesti

Profesor udario učenicu kamenom u glavu

Crnogorska policija uhapsila je Z.B. (56), profesora u Javnoj ustanovi Obrazovni centar u Šavniku, zbog sumnje da je učenicu M.Š. (15) udario kamenom u glavu, nanevši joj teške tjelesne povrede.

Kako je saopštila Uprava policije Crne Gore, profesor je osumnjičen da je fizički maltrerirao i učenika N.D. (14) udarajući ga nogama i rukama po glavi i leđima.

Policija je, kako se navodi, postupajući po prijavi M.Š. utvrdila da je profesor prvo isterao sa časa N.D. a potom i M.Š. uz pretnje i uvrede.

Na pitanje M.Š. zašto joj ne dozvoljava da prisustvuje času, profesor Z.B. joj je uputio više reči uvredljive sadržine, aludirajući na to da nije psihički zdrava i pitajući je zašto je uopšte došla u školu, dok joj je na kraju uputio i psovku, saopštila je policija.

Nakon toga M.Š. je izašla iz učionice, posle čega je profesor počeo da je juri. M.Š. je bježala oko škole, a profesor je jurio za njom. Djevojčica se trčeći oko škole u jednom trenutku saplela i pala, a profesor je tada sustigao i udario kamenom u predjelu glave, nakon čega je učenica izgubila svijest, navela je policija.

Nakon toga, profesor se vratio u učionicu i nastavio da drži čas, a učenica je, kada se osvijestila, pozvala policiju i prijavila događaj. Profesor je uhapšen i po nalogu tužioca i uz krivičnu prijavu sproveden na dalju proceduru. Tužilac mu je, nakon saslušanja, odredio pritvor , navodi se u saopštenju Uprave policije Crne Gore.

 

Agencije/Informer.ba