Izdvojeno Region Udarno Vijesti

Pronađen odbjegli Darko Šarić?

Južnoafrička policija otkrila je osobu koja bi mogla da bude odbjegli krijumčar narkotika Darko Šarić, piše danas podgorička štampa.

Južna Afrika će provjeriti s Interpolom i policijom u Srbiji i Crnoj Gori da li je u pitanju osoba optužena za šverc narkotika, kazao je portparol južnoafričke službe za borbu protiv organizovanog kriminala Mekintš Polela.

Polela je podgoričkom “Danu” kazao da se osoba, za koju južnoafrička policija vjeruje da bi mogla biti odbjegli Šarić, najvjerovatnije nalazi u blizini Kejptauna.

“Ta osoba nije uhapšena, ali je predmet naše pažnje i kada se obave provjere s Interpolom i vlastima Srbije i Crne Gore, preduzećemo dalje mjere“, rekao je on.

Polela je kazao da južnoafrička policija posjeduje fotografije i druge dokaze o toj osobi, koje će dati na uvid Interpolu i kolegama u Evropi, prenosi Tanjug.

“Naša je obaveza da provjerimo o čemu se tu radi. Poznati su slučajevi bjegunaca iz Srbije u Južnoafričku Republiku“, rekao je on.

Polela je podsetio da je južnoafrička policija nedavno rasvijetlila bitan slučaj u vezi srpske mafije, navodeći da se provjerama ispostavilo da je Saša Kovačević u stvari lažno ime Dobrosava Gavrića, osuđenog u Srbiji zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana.