Crna hronika Udarno Vijesti

Pronađena majka ostavljene bebe ispred Doma zdravlja u Tuzli

Na lokalitetu Srebrenika pronađena je mlađa ženska osoba koja je prije par dana na Odjeljenu pedijatrije Doma zdravlja Tuzla ostavila sedmodnevnu bebu. Majka je ostavila i poruku u kojoj navodi da je slabe materijalne situacije i da ne može izdržavati dijete.

Policija je pronašla mlađu žensku osobu sa područja Srebrenika. Protiv nje će najvjerovatnije biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu napuštanje djeteta” – kazao je Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK.

Djevojčica je ostavljena u ponedeljak u popodnevnim satima u Domu zdravlja Tuzla, a nakon policijskog uviđaja, Tužilaštvo TK izdalo je naredbu o njenom zbrinjavanju u Dom za djecu bez roditeljskog staranja.

Majci prijeti do tri godine zatvora

Poruka nađena pored bebe

„Shvatite, molim vas! Nisam htjela da sve ovako završi i teško mi je rastati se od djeteta. Nažalost, roditelji ne prihvaćaju ni mene ni djevojčicu koju sam prije nekoliko dana donijela na svijet. Bez njihove pomoći ne mogu se brinuti o njoj i zato sam se odlučila na ovaj korak. Oprostite mi“, napisala je u pismu majka kada je ostavila dijete. Prenosi Dnevni avaz.

 

Informer.ba