BiH Udarno Vijesti

Propada Fabrika šećera kupljena novcem od droge

Kada je nedavno pokrenuta proizvodnja u Fabrici šećera u Bijeljini, a ceremenoji su prisustvovali najviši zvaničnici Republike Srpske, to je ocijenjeno kao izuzetan ekonomski podvig ovog entiteta i pljuštale su pohvale na sve strane. Sada, nekoliko mjeseci kasnije, Šećerana je pred konačnom propašću – isplivali su na površinu ogromni dugovi, a prije nekoliko dana preduzeću je isključena i struja.

Inače, 68 posto dionica Fabrike šećera u Bijeljini u oktobru prošle godine kupila je tvrtka „Agrokop” iz Brčkog čiji je vlasnik Zoran Ćopić koji je pobjegao iz Srbije u Banjaluku nakon što je raspisana potjernica za Crnogorcem Darkom Šarićem koji je označen kao vodeći narkobos u regionu.

Prije desetak dana taj isti Ćopić uhapšen je u Banjaluci i određen mu je pritvor. Postoje dokazi koji upućuju da je Ćopić poslovao novcem stečenim od prodaje droge i da je te parljave pare prao kupujući preduzeća, zgrade, poslovne prostore… Tim parama je kupio i bijeljinsku Fabriku šećera.

Zoran Ćopić je bio jedan od prvih saradnika narkobosa Šarića i novcem od droge kupio je desetak firmi u Srbiji. Za njim je Srbija raspisala potjernicu pa je pobjegao u Banjaluku i nije izručen jer posjeduje bh. državljanstvo, piše san.

 

Informer.ba