Svijet Udarno Vijesti

Provalnik silovao djevojku koja je spavala pored dečka

Trevis Goting (20) se ušunjao u dva stana u studentskoj četvrti u okolini Univerziteta u Redingu, seksualno napao tri djevojke i ukrao nekoliko vrijednosti.

U toku jedne noći 20-godišnji Trevis Goting provalio je u dva stana i seksualno napastvovao tri djevojke. Goting je preko krova ušao kroz prozor, popeo se u spavaću sobu dvadesetogodišnje studentkinje, koja je spavala.

Prema riječima tužioca Sandre Bek, djevojka je čula kako joj je neko rekao “helou bebi!” i osjetila kako joj zavlači ruke ispod pidžame. Žrtva se potpuno razbudila i otjerala provalnika iz sobe. On se nakon toka ušunjao u drugu sobu, u kojoj je, zajedno s dečkom, spavala njena cimerka.

”Probudila se i osjetila kako je neko grli, ali je pomislila da je to njen dečko”- ispričala je Bekova.

”Nejasno se prisjetila da je imala seksualni odnos i u tom trenutku se potpuno razbudila, ugledavši nepoznatog čovjeka kako leži između nje i njenog dečka. Mladić ga je oterao i pozvao policiju”- dodala je ona.

Samo pola sata kasnije, Goting je provalio u drugi stan, stotinak metara dalje. Ušunjao se u sobu u kojoj su spavale dvije sestre, a kada se jedna od njih probudila, rekao je da mu je gazda dozvolio da tu prespava.

U trenutku kada se dvadesetjednogodišnja studentkinja sagela da mu da vreću za spavanje, Goting ju je uhvatio za zadnjicu i djevojke su ga otjerale. Kada je otišao, primjetile su da im nedostaje novac, Ipod i mobilni telefon.

Provalnik je osuđen za “nepredvidivo i nasilno” ponašanje na najmanje četiri godine zatvora, prenosi Blic.

 

Informer.ba