Region Vijesti

Provjerava se povezanost Darka Šarića i Nasera Keljemendija

Policijske agencije BiH, u saradnji sa kolegama iz Srbije i Crne Gore provjeravaju informaciju da li se Darko Šarić, koji je osumnjičen za šverc kokaina iz Južne Amerike i pranje novca, nedavno sastao u Drvaru sa Naserom Keljmendijem, koji se dovodi u vezu sa organizovanim kriminalom.

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Himzo Selimović rekao je danas nakon sastanka sa direktorima policije Hrvatske Oliverom Grbićem i Srbije Miloradom Veljovićem u Sarajevu, da će javnost o tome biti više informisana po okončanju provjere.

Mediji u BiH juče su objavili da je Šarić, jedan od najvećih narko-bosova u Evropi, koji se mjesecima nalazi u bjekstvu zbog optužnice, nedavno viđen u Drvaru.

Više izvora potvrdilo je “Nezavisnim novinama” da su pripadnici Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH (OBA) i Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) locirali Šarića u Drvaru, ali da ga, uprkos tome, nisu uspjeli uhvatiti.

Odbjegli narko-bos se prilikom tajnog boravka u BiH sastao i sa Naserom Keljmendijem, jednim od istaknutih vođa sarajevskog podzemlja albanskog porijekla, koji se dovodi u vezu sa tržištem droge Balkana i Evropske unije”.

 

Srna/Informer.ba