Crna hronika Izdvojeno Udarno Vijesti

Psi lutalice izgrizli majku i sina na Ilidži

I.S. iz Sarajeva došao je u  utorak 28. februara u 20.50 sati u službene prostorije IV PU i prijavio da su tog dana oko 19.20 sati, njega i njegovu majku, dok su se nalazili u dvorištu, ulica Zeleni ariš, općina Ilidža, napali i ugrizli dva psa, nepoznate rase. 

Povrijeđenim je ljekarska pomoć ukazana u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, gdje su ljekari kod I.S., konstatovali lakše tjelesne povrede. Policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, kao i identifikaciji vlasnika pasa.

S.N. PRILIKOM RADA NA CIRKULARU ZADOBIO TEŠKE POVREDE I PREMINUO 

U utorak 28. februara u 19.50 sati, obaviještena je V PU da je radnik firme “Wood team” d.o.o Ilijaš, S.N., rođen 1964. godine u Ilijašu, gdje je i nastanjen, prilikom rada na mašini (višelisni cirkular), koja je obrađivala i izbacivala drvo, zadobio teške tjelesne povrede od kojih je preminuo. Ljekari Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo su konstatovali smrt. Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, vještaci medicinske i mašinske struke, kao i inspektor zaštite na radu. Tijelo preminulog je vozilom KJKP Pokop prevezeno u prosekturu Bare. Policijski službenici rade na dokumentovanju navedenog događaja.

U.A. LIŠEN SLOBODE ZBOG NASILNIČKOG PONAŠANJA 

Policijski službenici I PU u utorak 28. februara u 01.30 sati, lišili su slobode U.A., rođenog 1978. u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje, na štetu P.M. iz Sarajeva. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a protiv U.A. će biti preduzete zakonom predviđene mjere.

R.A. LIŠEN SLOBODE NA OSNOVU POTRAGE 

U utorak 28. februara u 18.40 sati, na osnovu potrage, policijski službenici III PU su pronašli i lišili slobode R.A., rođenog 1986. u Sarajevu, gdje je i nastanjen. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a protiv R.A. će biti preduzete zakonom predviđene mjere.

K.A. LIŠEN SLOBODE ZBOG TEŠKE KRAĐE

Policijski službenici III PU u utorak 28. februara u 14.30 sati, lišili su slobode K.A., rođenog 1988. u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a isti je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju kriminalnih aktivnosti K.A..

UZ PRIJETNJU PIŠTOLJEM IZVRŠENO RAZBOJNIŠTVO U PRODAVNICI “PIL DISKONT”

U utorak 28. februara oko 21.10 sati u ulici Trg zlatnih ljiljana, općina Novi Grad Sarajevo, nepoznata maskirana osoba izvršila je krivično djelo razbojništva nad radnicom u prodavnici “Pil diskont”. Tom prilikom nepoznata osoba je uz prijetnju pištoljem otuđila određenu sumu novca, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

M.D. POVRIJEĐEN IZ VATRENOG ORUŽJA

U utorak 28. februara oko 23.45 sati, obaviještena je I PU da se u ulici Asima Ferhatovića, općina Centar Sarajevo, nalazi M.D., povrijeđen iz vatrenog oružja. Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazan na KUM-u KCU u Sarajevu, gdje su mu ljekari konstatovali lakše tjelesne povrede (prostrijelna rana lijeve potkoljenice). O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvijetljavanju navedenog događaja.

U SAOBRAĆAJNOJ NEZGODI POVRIJEĐENA S.T.

U utorak 28. februara oko 20.00 sati, na kolovozu raskrsnice ulica Obala Kulina Bana – Čobanija – Kulovića, općina Centar Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom putničko motorno vozilo marke “VW Pasat”, reg. oznake E34-K-097, kojim je upravljao K.A., rođen 1963., nastanjen u Sarajevu, udarilo je i oborilo na kolovoz pješaka S.T., rođenu 1944., nastanjenu u Sarajevu. Vozač se nakon saobraćajne nezgode udaljio sa mjesta događaja, gdje su ga u ulici Telali, općina Stari Grad Sarajevo, zaustavili policijski službenici PS Stari Grad Sarajevo. U toj saobraćajnoj nezgodi neutvrđen stepen povreda zadobila je S.T., a ljekarska pomoć joj je ukazana u KCU u Sarajevu, gdje je zadržana na daljem liječenju. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo. Istog dana u 21.45 sati, slobode je lišen K.A., zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa. Nastalja se rad na dokumentovnaju ovog događaja.

KS: 37 SAOBRAĆAJNIH NEZGODA 

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se ukupno 37 saobraćajnih nezgoda, od toga 35 sa materijalnom štetom i dvije sa nastradalim osobama, kojom prilikom je jedna osoba teže, a jedna lakše povrijeđena.

Zbog upravljanja motornim vozilom pod djejstvom alkohola iz saobraćaja su isključena četiri vozača, tri osobe zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, pet osoba zbog upravaljanja vozilom prije sticanja prava na upravljanje, tri motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i tri neregistrovana motorna vozila, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

 

Fena/Informer.ba