Region Vijesti

Pucano na zgradu Skupštine opštine Kosovska Mitrovica

Na zgradu Skupštine opštine Kosovska Mitrovica ispaljeno je nekoliko metaka i pričinjena je materijalna šteta, potvrđeno je iz Kosovske policijske službe /KPS/.

U saopštenju KPS-a navodi se da je u jednoj od kancelarija pronađeno više zrna ispaljenih iz vatrenog oružja i da su oštećeni prozori na službenim prostorijama koje se nalaze na trećem spratu.

Ovaj napad izvršen je tokom vikenda, a policija je izvršila uviđaj odmah po primljenoj dojavi, dodaje se u saopštenju. Slučaj je preuzeo istražni sudija, koji je incident okarakterisao kao krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

Napad na zgradu opštine, koja se nalazi u mješovitom naselju Tri solitera, prema ocjeni načelnika Kosovsko-mitrovačkog okruga Radenka Nedeljkovića je “još jedno u nizu krivičnih djela preko kojih ‘takozvana vlada u Prištini’ pokušava da unese nemir i izazove incidente na sjeveru Kosova”.

“Mi smo više puta isticali, to smo i ponovili danas na sastanku sa šefom UNMIK-a Faridom Zarifom, da se Prištini žuri i ne odgovara joj ovo mirno stanje”, rekao je Nedeljković i dodao da Prištini “treba ekscesno stanje da bi mogli da preduzmu neke dalje akcije”.

Nedeljković je apelovao na građane da ostanu mirni, da ne nasjedaju na provokacije. “Samo na miran način možemo uspjeti da realizujemo svoje ciljeve, a to je opstanak na ovom prostoru u sastavu Republike Srbije”, poručio je Nedeljković.

 

Srna/Informer.ba