Region Udarno Vijesti

Pula: Deset godina držala sina zatočenog u lancima, davala mu samo hljeb i vodu

Hrvatska policija privela je prije par dana Slavku Đorđievski (62) iz Pule, zbog sumnje da je 27-godišnjeg sina držala deset godina zatočenog u sobi, a svima je pričala da je on u inostranstvu.

”Vezala ga je lancima kao psa. Nikad nismo čuli da plače ili zove upomoć. Jadan mladić. Mislili smo da radi u inostranstvu jer je išao u tehničku školu. Da mi je barem Ljupče dao neki znak, lupao, zvao, odmah bih je prijavila’‘ rekla je šokirana komšinica iz zgrade.

Nesrećnom mladiću davala je samo hljeb i vodu. Prozor njegove sobe je bio čvrsto zakucan pa je mladić uvijek bio u mraku i nakon što su ga policajci izveli iz zgrade, srušio od šoka.

”Godinama nije udahnuo svjež vazduh niti vidio zrak sunca. Od silnog uzbuđenja i zbunjenosti pao je na ulicu i policajci su ga morali da ga podižu’‘ rekli su uznemireni susjedi za hrvatske medije.

Cjeli slučaj policiji je prijavila Ljupčetova sestra, koju majka nije puštala da uđe u stan. Po riječima svjedoka, dok su odvodili Slavku sa lisicama na rukama, ona je vikala da su je prijavile ‘kurve od njenih kćerki‘. Niko od komšija nije bio u dobrim odnosima sa uhapšenom, a znaju da ima četvoro djece koju je tukla i zlostavljala.

”Nakon što su se poženili, svi su pobjegli od nje. Ostao je samo Ljupče, koji je bio miran, tih i nasmijan dječačić. Odjednom je nestao’‘ rekla je komšinica.

Mladić trenutno živi kod sestre, a psihijatri kažu da će zatočeništvo imati trajne posljedice po njega, kao i da je zbog izolacije intelektualno zaostao i da je na nivou tinejdžera.

Informer.ba