Izdvojeno Svijet Udarno Vijesti

UŽIVO PRATITE: Irena je stigla! Uragan zahvatio Sjevernu Karolinu, putevi blokirani jer svi panično bježe od razorne oluje

Irena  je stigla! Olujni vjetrovi i snažna kiša obrušili su se na obalu North Caroline rano jutros po lokalnom vremenu. Prvi uragan ove sezone, za kojeg meteorolozi sumnjaju da bi mogao imati potencijal epskih razmjera, kreće se duž američke istočne obale, te se pretpostavlja da će stići sve do samog sjevera države.

Na udaru će se naći i veliki gradovi koji inače nisu izloženi uraganima, poput New Yorka, Washingtona, Bostona i Atlantic Cityja. Sedam država duž obale proglasilo je izvanredno stanje u iščekivanju kaosa koji će donijeti Irene.

 

 

 

Live broadcasting by Ustream

 

 

Iako je, kada je s Kariba krenula prema SAD-u, Irene bila oluja kategorije tri, ona je u međuvremenu malo posustala, pa je rano jutros u North Carolini bila klasificirana kao oluja prve kategorije. No bez obzira na to, vjetrovi dosežu brzinu od 170 kilometara na sat, a očekuje se i povećanje razine mora i do tri metra. Velik dio priobalnog stanovništva North Caroline je evakisan.

 

Index/Informer.ba