Crna hronika Udarno Vijesti

Račić, nakon što je usmrtio Kovačevića: Ubio sam najboljeg prijatelja!

Borislav Kovačević (28) iz Banjaluke, koji je teško ranjen hicem u glavu u nedjelju uveče, preminuo je na Odjelu intenzivne njege Univerzitetsko-kliničkog centra (UKC) Banjaluka, potvrđeno je danas “Nezavisnim” u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Uzrok smrti mladića, kako je potvrđeno našem listu, teške su povrede vitalnih moždanih centara, a Kovačević je podlegao u ponedjeljak, u 21.30.

Podsjetimo, Kovačevića je hicem u glavu, u nedjelju uveče, ranio njegov dugogodišnji prijatelj i komšija Davor Račić (29), koji je u međuvremenu pušten da se brani sa slobode.

Tragedija se dogodila u automobilu sitroen, koji je vozio Račić, u nedjelju oko 21 čas, u Ulici krajiških brigada, na zapadnom tranzitu, i to na zaustavnoj traci prema banjalučkom naselju Lauš, gdje su mladići krenuli u trenutku kada se dogodila tragedija.

Maja Đaković-Vidović, portparol Okružnog tužilaštva Banjaluka, izjavila je  za “Nezavisne” da je istraga o ovom slučaju u toku, te da se sprovode vještačenja kako bi se utvrdile tačne okolnosti ranjavanja Kovačevića, ali i pravna kvalifikacija krivičnog djela koje će biti stavljeno na teret Račiću.

Izvor “Nezavisnih” blizak policiji ispričao je danas da je dosadašnja istraga utvrdila da je Kovačević pogođen u glavu u trenutku kada se sagnuo da podigne cigaretu koja mu je ispala.

“Kovačević i Račić su kobnog dana zajedno bili u jednom lokalu, a zatim je Račić pozvao svog prijatelja Vidoja Tomaševića (51) i otišli su po njega automobilom sitroen. Nakon što su pokupili Tomaševića, krenuli su vozilom prema naselju Lauš. Tokom vožnje Kovačević je zatražio i dobio cigaretu, koja mu je ubrzo ispala iz ruku na pod u automobilu. Nakon ovoga, Kovačević se sagnuo, a Račić je u tom trenutku izvukao pištolj kako bi ga pokazao Tomaševiću. Metak je bio u cijevi, a pištolj je opalio i pogodio Kovačevića u glavu”, ispričao je naš izvor.

Nakon pucnja, Račić je, kako smo sazali od našeg izvora, izašao iz automobila i počeo vikati: “Ubio sam najboljeg prijatelja!”

U policiji je još ranije potvrđeno da su upravo Račić i Tomašević pozvali policiju i Hitnu pomoć nakon tragedije.

“Nezavisnim” je potvrđeno da su Račić i preminuli Kovačević odranije poznati policiji po izvršenju krivičnih djela, a u nekima od tih dijela čak su i zajedno učestvovali

 

Nezavisne/Informer.ba