Crna hronika Udarno Vijesti

Radenko Cvijić na smrt prebijen lopatama i letvama

Radenko Cvijić (42) iz Donjeg Zableća, kod Ribnika, preminuo je juče ujutro u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Banjaluka od teških povreda glave koje je zadobio nakon što su njega i njegovu porodicu u ponedjeljak uveče premlatila trojica nasilnika.

Zbog ubistva oca dvoje djece juče su, kako je “Nezavisnim” potvrđeno u policiji, uhapšeni Duća Stojaković (25), te rođaci Čedo Galić (35) i maloljetni Đ.G., svi iz Ribnika.

Krvnički pohod kakav mještani Ribnika, kako kažu, nisu upamtili, počeo je u ponedjeljak oko 22.25 u lokalu “Marakana”, vlasništvo Tanje Cvijić, supruge preminulog.

Za nekoliko minuta od običnih gostiju, Stojaković i Galići su, prema izjavama očevidaca i mještana, postali krvnici, koji su, osim pokojnika, lopatama i drvenim letvama pretukli i njegovu ženu, te upali u kuću i napali njihovo dvoje maloljetne djece.

Mile Cvijić, brat ubijenog, ispričao je juče “Nezavisnim” da je maloljetni Đ.G. prvi započeo s provokacijama kobne večeri.

Njih trojica su naručila pivo i odmah su bili usluženi. No, ubrzo je taj maloljetnik počeo prigovarati kako njemu ne smiju davati pivo, jer on nema 18 godina. Sve su to bile provokacije, naravno, jer su oni svima poznati kao nasilni momci. Moj brat je zatim uzeo pivo od maloljetnika i onda je krenula galama i tuča. Prvo su polomili stolove u lokalu, a ono najgore dogodilo se ispred lokala, odnosno porodične kuće moga brata“, prisjetio se juče Cvijić.

Kroz suze je nastavio priču da su brata ispred njegove kuće krvnički tukli lopatama i drvenim letvama po glavi i tijelu.

Supruga Tanja ga je pokušala odbraniti držeći ga svojim rukama za glavu, no polomili su joj ruku. Nakon toga krenuli su u kuću i napali dvojicu njihovih sinova u dobi od pet i devet godina“, ispričao je šokirani brat.

Tokom pohoda, nasilnici su svoje iživljavanje okončali na automobilu golf, vlasništvo pokojnika.

Prisjetio se Cvijić i da je policiji trebalo sat vremena da dođe na mjesto obračuna, te da su se za to vrijeme napadači razbježali po okolnoj šumi.

Ali napadači su ubrzo uhapšeni, pa pušteni, jer je u tim trenucima teško povrijeđeni Radenko bio još živ u banjalučkom UKC.

Iz banjalučkog Okružnog tužilaštva, uz navođenje inicijala, juče je saopšteno da su zbog napada na porodicu Cvijić uhapšeni D.S. (25), Č.G. (35) i jedan maloljetnik, koji će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nakon policije biti sprovedeni kod nadležnog tužioca u kancelariji u Mrkonjić Gradu.

Suze i bol supruge Tanje Cvijić juče su bili jači od riječi kojima je pokušala opisati tragediju koja je preko noći zadesila njenu porodicu. Jedino što je šokirana majka uspjela jasno reći bilo je: “Napišite, neka se zna, da je nakon svega Duća Stojaković krenuo na sprat kuće i napao i moju djecu“.

Komšije porodice Cvijić, koje su zbog vlastite bezbjednosti željele ostati anonimne, ispričale su juče da su Stojaković i Galić poznati po nasilničkom ponašanju.

Dovoljno je reći da je jedan od njih nedavno izbo čovjeka nožem i na kraju je osuđen na uslovnu kaznu. Tako vam je to u zemlji gdje ste rođak lokalnog biznismena i gdje vam policija ne može ništa“, ispričala je mještanka Donjeg Zableća, koja je zamolila da joj ne navodimo ime.

Mještani, komšije i rođaci jednoglasni su u stavu da do krvave tragedije ne bi ni došlo da su na vrijeme sankcionisani prekršaji trojice nasilnika, koji su od kafanskih tuča prerasli u svirepo ubistvo.

Meni ne znači ništa što će oni sada biti u zatvoru, jer sam ja od danas u zatvoru“, kazala je supruga Tanja, dok su njeni rođaci pokušavali udaljiti iz prostorije dvojicu njenih sinova koji su bili zabrinuti za majku.

Ovaj stariji zna šta se dogodilo sa njegovim ocem, ali ovaj mlađi još ne zna“, zaključio je brat pokojnika., pišu Nezavisne.

 

Informer.ba