Izdvojeno Politika Vijesti

Radmanović: Izetbegović prijeti ratom svima koji nisu Bošnjaci

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske /RS/ Nebojša Radmanović izjavio je da je pismo koje je član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović uputio predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku vrsta prijetnje onima u BiH koji nisu Bošnjaci, i to ratom.

On je istakao da je to vrlo opasno za BiH i da svi političari, a pogotovo članovi Predsjedništva BiH, moraju da se suzdržavaju od takvih poteza. “Priča o sto posto BiH podsjeća na prevaziđene bošnjačke lidere i pokazuje da se politika iz bošnjačkog političkog vrha nije promijenila i da je ista već 20 godina”, rekao je Radmanović za “Glas Srpske”.

On je istakao da je za neformiranje Vijeća ministara odgovoran SDP BiH, koji je zadovoljan onim što je uradio u Federaciji BiH i ne želi da se formira Vijeće ministara ako ne bi bio potpuno pod njihovom kontrolom.

“Njihova priča o fiktivnoj podjeli pet na prema pet u Vijeću ministara pokazuje da sam u pravu. Dok ne dođemo do toga da smo svi ravnopravni, BiH neće funkcionisati”, rekao je Radmanović.

Govoreći o Kosovu, Radmanović je rekao da bi zvanična politika Srbije morala glasnije da ukaže međunarodnoj zajednici na to da se na Kosovu interveniše protiv ljudi koji žive na svojoj zemlji, kojima su tu živjeli i pradjedovi i koji hoće da tu i ostanu.

 

Srna/Informer.ba