Izdvojeno Politika Vijesti

Radmanović: Oni koji najviše pričaju o BiH kao državi najmanje rade na tome

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović rekao je da je nedavna posjeta predsjednika Srbije Borisa Tadića BiH dobro prihvaćena i da su političari u Sarajevu shvatili da se BiH ne može razvijati ako je u sukobu sa susjedima.

Radmanović je za RTRS rekao da zvanična Banja Buka i Beograd imaju i imaće uvijek dobre odnose, bez obzira da li su predsjednici Boris Tadić i Milorad Dodik ili neko drugi.

On je istakao da je Srbija najznačajniji vanjskopolitički partner BiH.

Komentarišući formiranje vlasti na nivou BiH, Radmanović je istakao da oni koji najviše pričaju o BiH kao državi najmanje rade na tome, a to se prvo odnosi na sarajevski politički krug.

“Ako je neko očekivao od SDP-a da je to nova snaga koja će nešto novo pokazati na ovim prostorima to se pokazalo kao netačno, jer je to i gora kombinacija od onih drugih stranaka kao što su SDA i Stranka za BiH sa kojima se ipak uspostavljala vlast”
, ocijenio je predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Prema njegovim riječima, međunarodna zajednica je u ovom momentu smetnja na putu BiH ka EU.

“Svi političari u BiH će morati da shvate da mi sami odlučujemo o svojoj sudbini, a ako je ta sudbina EU onda se moramo drugačije i ponašati”
, naveo je Radmanović.

Radmanović je dodao da ministar vanjskih poslova BiH Sven Alkalaj nikom ne odgovara, ni Predsjedništvu BiH, ni Vijeću ministara BiH, jer vodi neku svoju politiku od koje niko u BiH nema koristi.

“Na kraju će građani u Sarajevu jednog dana uvidjeti da je ovo što političari u Sarjevu rade i pričaju o velikoj priči – državi BiH u stvari protiv tog naroda”, zaključio je Radmanović.

 

Srna/Informer.ba