Crna hronika Vijesti

Radnici zapalili banjalučku Mljekaru

Požar većih razmjera zahvatio je danas jedan od objekata u kojem se ranije nalazio proizvodni pogon banjalučke “Mljekare”, a epilog je materijalna šteta, dok povrijeđenih nije bilo.

Vatra u zgradi u kojoj se više ne vrši proizvodnja jer je sve premješteno u Aleksandrovac kod Laktaša, izbila je nešto prije 11 časova, a oštećenja su uglavnom zabilježena u unutrašnjosti objekta, u kojem nije bilo vrednijih mašina.

Nakon izbijanja vatrene stihije na lice mjesta došlo je 15 vatrogasaca s četiri vozila Vatrogasne brigade Banjaluka, te više policijskih patrola, koje su obezbjeđivale teren i saobraćaj preusmjeravale na alternativne saobraćajnice.

Iz krova objekta izbijao je plamen i jak dim do 11.20, kada su vatrogasci uspjeli da obuzdaju vatru.

Upravo tada na lice mjesta došao je i Stanislav Čađo, ministar unutrašnjih poslova RS, koji je rekao da je do izbijanja požara najvjerovatnije došlo usljed rezanja metalnih dijelova u objektu, od strane stručnih ekipa, pišu Nezavisne novine.

“Te ekipe su obavijestile vatrogasce o požaru. Potrebno je izvršiti niz uviđajnih radnji, da bi se precizno znalo šta je uzrokovalo požar”, naglasio je Čađo.

Miroslav Malinić, komandir čete u Vatrogasnoj brigadi Banjaluka, kazao je da je intervencija vatrogasaca počela oko 11 časova.

“Dojavu o požaru dobili smo u 10.50, a vatra je u potpunosti bila ugašena u 12.50. Povrijeđenih srećom nije bilo”, naveo je Malinić.

Nebojša Ristić, direktor banjalučke “Mljekare”, pojašnjava da su radnici firme angažovane na čišćenju i izvlačenju preostalih sekundarnih sirovina “Mljekare” brenerom zahvatili stiropor i on je planuo.

“To je više izazvalo dim nego vatru. Štete ima, ali sve što je vrijedno ranije je premješteno u Aleksandrovac. Mi smo dislokaciju vrijednih postrojenja izvršili prije godinu dana”, naveo je Ristić.

Maja Đaković-Vidović, portparol Okružnog tužilaštva Banjaluka, navela je da je dežurni tužilac rukovodio uviđajem koji su obavili pripadnici CJB Banjaluka, te naložio niz mjera i radnji kako bi bio utvrđen tačan uzrok požara.

Kuća Rade Bubulj nalazi se nedaleko od zgrade koja je juče gorjela i ona kaže da se uplašila jer je pomislila da gori njen stambeni objekat.

“Nisam bila kod kuće. Kada sam vidjela dim, zavladao je strah. Tu, u zgradi koja je planula, radnici već duže vrijeme nešto čiste, lupaju, često se to čulo i noću”, navela je Bubuljeva, pišu Nezavisne novine.

 

Informer.ba