Izdvojeno Politika Vijesti

Rajko Vasić: Izetbegović ne može da prijeti Srbima u BiH

Izvršni sekretar SNSD-a Rajko Vasić izjavio je da bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović ne može da prijeti Srbima u BiH, naročito ne da svojata ono što je u ratu izgubio i što su velike sile međunarodnim ugovorom uknjižile kao srpsku zemlju i vlasništvo Republike Srpske.

Vodeći takvu politiku prijetnje i okupacije srpske zemlje i Republike Srpske, propalom srpskom politikom poznatom pod geslom `tamo gdje su srpski grobovi, tamo je srpska zemlja`, Izetbegović će živ dočekati raspad i njegove zemlje i njegove patriotske ideje”, rekao je Vasić.

On kaže da bi Izetbegović trebalo da se bavi politikom na način da radi ono za šta je izabran, jer on nije izabran da kontroliše ponašanje Srpske i njenog predsjednika Milorada Dodika, već da, kao `prva rezerva` Željku Komšiću, predstavlja Bošnjake u Predsjedništvu BiH – prenosi ”SNSD info”.

Izetbegović gubi vezu sa realnošću kada govori o stopostotnim patriotama za odbranu njegove cjelovite Bosne. Danas se, nakon rata i Dejtona, ovdje nema šta braniti cjelovito i patriotski. Bošnjačka politika koju je promovisao i vodio SDA, on i njegov babo, doživjela je poraz” ocijenio je Vasić.

Prema njegovim riječima, Izetbegović bi trebalo da se bavi realnim političkim interesima Bošnjaka jer patriotski rat za cjelovitu BiH nije njihov interes.

Vasić je dodao da je Izetbegović u Predsjedništvo BiH došao iz Federacije i trebalo bi njom i da se bavi, a Republika Srpska i Dodik nisu njegova briga.

Od njega se samo traži da poštuje činjenicu da postoje Srbi u BiH i Republika Srpska”, rekao je Vasić.

Izetbegović je optužio predsjednika Dodika da je odgovoran za “jednu od najdubljih kriza u BiH od Dejtona do danas” i zaprijetio da će, kako je naveo, “sto posto patriote” braniti cjelovitost BiH u svakom trenutku.

 

Srna/Informer.ba

1 Comment

Kliknite ovdje da biste objavili komentar
  • Masala da se nasao neko od MUSLIMANA da kaze tom cetniku da nema srpske zemlje u BOSNI
    jer to je BOSANASKA ZEMLJE a to sto imaju zelju da bude srpsko taj kako se ono zove mislim da je neki gospodin duduk ili kako vec nek se taj duduk spremi polahko za robiju trebace mu jedno konjsko cebe jer za bolje nije ni zaradio a nasu BOSNU ostavite na miru ako vam se nesvida u NJOJ gubitese i nikad se nevracajte pokupite svoje prnje i mars da vas nikad vise nevidimo,,,,,,,,,,,,,