Region Vijesti

Rasim Ljajić: Srbija neće postati članica EU u narednih 10 godina

Lider Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić rekao je da je Srbija zaustavljena na evropskom putu ne svojom greškom i da joj je učinjena velika nepravda što nije dobila status kandidata.

“Jedino su u slučaju Srbije uslovi za kandidaturu menjani u hodu. Šteta je i nepravda što Srbiji nije dodeljen status kandidata za članstvo u EU, ali pogrešno je odustati od evropskog puta. Treba biti racionalan i pragmatičan”
, rekao je Ljajić  na stranačkoj konvenciji u Beogradu, povodom druge godine od osnivanja ove stranke.

On je ocijenio da će put srbijanskih integracija biti težak i ocijenio da Srbija neće postati članica EU u narednih 10 godina i da ne treba više naznačavati historijske datume za kandidaturu.

Ljajić je rekao da treba nastaviti dijalog sa Srbima na Kosovu, a da pregovori sa Prištinom ne bi trebalo da izgledaju tako da se jednoj strani uvijek postavljaju uslovi.

On je ocijenio da je Srbiji nakon izbora potrebna mala i kompetentna vlada, koja će znati da utvrdi prioritete, a prije svega da se usredsredi na ekonomski razvoj zemlje i unutrašnje reforme.

Prema njegovim riječima, SDPS se zalaže da u Srbiji postoji parlament sa 150 poslanika i vlada sa najviše 15 ministara.

“Ako mogu laburisti u Hrvatskoj, a Zoran Janković posle dva mjeseca od pojavljivanja da pobjedi u Sloveniji, možemo i mi da budemo najveće iznenađenje u Srbiji”, zaključio je Ljajić.

 

Srna/Informer.ba