Crna hronika Vijesti

Raskrinkan Slobodan Maslić nadriljekar iz Bosanskog Šamca

Za ljude koji boluju od teških i neizlječivih bolesti svaki tračak nade je dragocjen, tako da često postaju žrtve šarlatana koji na njima zarađuju veliki novac prodajući im preparate koji im samo mogu odmoći i ubrzati ionaku lošu prognozu njihovih bolesti.

Jedan takav preparat pojavio se i u BiH, a nadriljekar Slobodan Maslić iz Bosanskog Šamca na svojoj internet-stranici tvrdi da proizvod “The Master Mineral Solution” (MMS) liječi sidu, rak, autizam i mnoge druge za sada neizlječive bolesti.

Ovo sredstvo koje Maslić, koji se predstavlja kao ljekar prirodne medicine i hemijski inžinjer, autobusima transportira u Srbiju, gdje se prodaje kao “magični lijek“, ustvari je tekućina za dezinfekciju vode i bijeljenje, te može dovesti do zatajenja bubrega i smrti ako se pije.

U Srbiji je ova manipulacija umirućim ljudima otkrivena prije nekoliko dana, kada su sanitarni inspektori Ministarstva zdravlja uzeli uzorke MMS-a koji je prodavan putem interneta za 15 eura. Frapantna je činjenica da je distributer ovog otrova izdavačka kuća “Ezoterija” iz Beograda, na čijoj internet-stranici stoji upozorenje da se, tobože, pojavila kopija njihovog proizvoda te da ga pacijenti uzimaju na vlastitu odgovornost. Hemikalija je testirana na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu, ali ne kao lijek, nego kao dezinfekciono sredstvo.

Na internet-stranici “Ezoterije”, koja prodaje “čudesni mineralni dodatak za 21. vijek”, do detalja je objašnjeno njegovo djelovanje na ljudski organizam. Za ovaj napitak objavljen je način upotrebe za razne tegobe. Pije se tako što se svakim danom broj kapi povećava, a MMS se miješa sa sirćetnom ili limunovom kiselinom.

Iz Srbije upozoravaju da je riječ o klasičnoj prevari i obmanjivanju ljudi. To potvrđuju činjenicama da supstance koje MMS sadrži mogu samo oštetiti organizam.

Uzimanje ove supstance može izazvati akutno trovanje, a javljaju se i mučnina, proljev, povraćanje krvi, nadražaj želučane sluznice, čirevi, anemija. Ipak, Maslić na svojoj stranici tvrdi da je MMS izrađen od najboljih čistih sirovina u saradnji sa “Krajinalijekom” iz Banje Luke te da je proizveden u laboratoriju Udruženja građana “Za zdrav život i ekologiju svijesti Bosanski Šamac”, a u sardnji sa “Studiom zdravlja” Bosanski Šamac.

Navodna laboratorija u kojoj je proizveden “magični napitak” nije ništa drugo do obično udruženje građana koje je Maslić sam registrirao.

Novinar Dnevnog avaza je provjerio sve podatke s Maslićeve internet-stranice i stranica koje reklamiraju ovaj proizvod. Iz “Krajinalijeka” tvrde da nikada nisu čuli za takav lijek, a kamoli da su ga napravili u suradnji s Maslićem.

Od vas prvi put čujem za tog čovjeka i za taj lijek. Naša firma se ne bavi proizvodnjom farmaceutskih proizvoda, već samo uvozom. Ovdje se radi o ozbiljnom slučaju koji ću prijaviti našoj pravnoj službi. Ovo ćemo shvatiti ozbiljno, jer je ugled jedne eminentne farmaceutske kompanije u pitanju. Užasno je što smo iskorišteni, a da to nismo ni znali“, kazala je Jelena Stojnić, farmaceutkinja “Krajinalijeka” za Dnevni avaz..

Maslić, između ostalog, svojim klijentima nudi i kremu protiv sijede kose koja za tri sedmice kosi vraća prirodnu boju. Preporuka ljekara je da im se svi oni koji su koristili ovaj preparat odmah jave.

Informer.ba

2 0 komentara

Kliknite ovdje da biste objavili komentar
  • GLUPOST!!Boban je dobra covjek i dobar ljekar…a ova “strina” sto je napisala ovo treba da zna da Boban ima vise skole vec sto je ona clanaka napisala!!

  • MMS koriste na tisuće ljudi po cijelom svijetu, nema štetnih posljedica. Dapače, samo je ljudima bolje, ova hajka na MMS je samo radi interesa farmaceutske mafije.