Izdvojeno Region Udarno Vijesti

Rasvjetljen zločin u Jagodini: Sin majci odrubio glavu zbog droge!

Policija rasvjetlila monstruozni zločin, koji se dogodio na Božić u porodičnoj kući Todorovića u Jagodini. Mirjanu Todorović (60) ubio njen sin Sava (31), dugogodišnji narkoman, a potom joj odrubio glavu i sebe izbo nožem po grudima. Uzrok zločina – svađa što Mirjana svom sinu nije htjela da da novac za drogu.

Mirjanu Todorović (60), koja je u subotu pronađena izmasakrirana u svojoj kući u centru Jagodine, ubio je sin Sava (31) u trenutku teške narkomanske krize, utvrdila je policijska istraga, a piše “Press”.

Sava, inače dugogodišnji narkoman, uletio je u kuću u želji da pronađe novac za drogu, posvađao se sa majkom, a zatim je ubio.

Kada je shvatio šta je uradio, počeo je da komada njeno tijelo u namjeri da prikrije zločin, a kada je procjenio da mu to neće uspjeti, pozvao je policiju i prijavio ubistvo. Njegov brat, Mirjanin mlađi sin Žarko koji je u vrijeme zločina spavao na spratu porodične kuće, prema dosadašnjem toku istrage, nije umiješan u zločin.

Svađao se s majkom

”Sava je dugogodišnji narkoman koji je pravio razne probleme u porodici. Odnosio je stvari, tražio novac i stalno se svađao sa majkom. U trenutku krize uletio je u kuću u kojoj se u tom trenutku nalazila njegova majka, sa kojom je bio u lošim odnosima zbog svog ponašanja. Poslije kraće prepirke, udario je nesrećnu ženu dva puta čekićem, a zatim ju je nožem iskasapio. Namjera mu je očigledno bila da tijelo raskomada i tako ga sakrije, pa je krenuo od glave, koju je odsjekao i stavio na sto, dok je ostatak tijela ostao na fotelji’‘ – navode policijski izvori Pressa.

Prema detaljima istrage, Sava Todorović je u jednom trenutku shvatio da nema vremena ni dovoljno alata da ostvari svoju namjeru, pa je pozvao policiju i prijavio ubistvo.

”Majka mi je ubijena, a ja sam teško povrijeđen… Dođite u ulicu Nikole Tesle 10′‘ – rekao je Sava nakon što je pozvao policijski broj.

U međuvremenu, sebe je dva puta ubo istim nožem kojim je sjekao majku. Jedan od tih uboda završio je u plućima, što ukazuje da je ubica bio najvjerovatnije u krajnje neuračunljivom stanju.

Ubica nesposoban za razgovor

Pretpostavlja se da je Sava u trenucima narkomanske krize mislio da majka ima novac koji ne želi da mu da, kao i da će, ako je ubije, on raspolagati kućom i imovinom.

”Policija je pokušala da razgovora sa osumnjičenim, međutim, on je, za sada potpuno nesposoban za razgovor zbog teške povrede ubodom u pluća, ali i zbog psihičkog stanja izazvanog narkomanskom krizom. U svakom slučaju, on je u bolnici pod policijskom prismotrom i tako će biti dok ne bude sposoban za klasičan pritvor” – zaključuju u policiji.

Informer.ba