Politika Region Udarno Vijesti

Rat na Twitteru! Jeremić Mišetiću: Biste li prihvatili da budete moj advokat? Mišetić: Niste moj tip, zastupam samo nevine

Rat na Twitteru. Vuk Jeremić pitao je Mišetića bi li prihvatio da ga brani u potencijalnoj tužbi protiv medija koji tvrde da je lagao oko rasprave UN-a o presudi. Mišetić mu je odgovorio da nije njegov tip. “Branim samo nevine”, dodao je.

A Jeremić je odgovorio: “Znao sam od početka da nemam šanse da Vas dobijem, nisam Vaš tip. Nemam ničiju krv na rukama…“.

Na što je Mišetić najavio tužbu protiv Jeremića: “Nažalost, preopterećen sam pisanjem tužbi za klevetu protiv visokog dužnosnika UN-a koji osporava presude vlastitog suda!”

Da Vuk Jeremić nije govorio istinu kada je objavio da je, kao aktualni predsjednik Generalne skupštine UN-a, sazvao javnu raspravu o Haškom tribunalu u travnju iduće godine, objavila je srpska Politika pozivajući se na svoje izvore u Washingtonu. No, Jeremić je na svom Twitter profilu to opovrgnuo.

Jeremić: To je žalosno!

Jeremić je na optužbe da je lagao odgovorio na svom Twitter profilu. Napisao je kako je “ovo stvarno žalosno, te da je rasprava zakazana 21. 9. već održana na dan 15. oktobra. “Žalostan pokušaj obmane, propaganda“, dodao je.

Čini se da je u pravu. Naime, na stranicama UN-a gdje je objavljen i raspored sjednica kao i raspored održanih sjednica, vidi se da je rasprava o Međunarodnom sudu održana 15. oktobra. No, zanimljivo je da nigdje nema najave o raspravi koju je navodno zakazao Jeremić zbog oslobođenja hrvatskih generala.

Srpski list Danas piše kako bi javna rasprava o Haagu mogla potrajati desetak dana.

Ovo je  pitanje morala, povijesti i pravde i neće biti povlačenja. Siguran sam da će biti pritisaka da se odustane od javne rasprave, ali nije mi prvi put da se suočavam s takvim pritiscima“, izjavio je Jeremić za RTS. Tvrdi da neće odustati od zakazane rasprave.

Kod oslobađajuće presude Gotovini i Markaču tri su čovjeka, kako kaže Jeremić, donijela odluku o tome je li četvrt milijuna ljudi protjerano iz svojih domova. “Ja dozvoljavam da oni mogu imati vrijednosni sustav u kojem je etničko čišćenje legitimno i legalno, ali ne vjerujem da takvo mišljenje dijeli većina svijeta“, kaže Jeremić.

Index.hr/Informer.ba