Region Udarno Vijesti

Ratko Mladić: Znam ko je ubio Anu!

Uhapšeni zločinac Ratko Mladić rekao da je siguran da mu je kćerka ubijena i da zna da je ubica Srbin, mada zvanična verzija kaže da se Ana ubila očevim pištoljem 24. marta 1994. u Beogradu

Za Ratka Mladića ne postoji nikakva sumnja da mu je kćerka ubijena, a uhapšeni zloinac zna čak i ime čovjeka, Srbina, koji je Anu ubio, tvrdi za Press Ljiljana Bulatović, autor knjige „Raport komandantu”.

Bulatovićka kaže da joj je lično Mladić rekao da su mu ubili kćerku. Zvanična verzija smrti Ane Mladić (23) glasi da je ona izvršila samoubistvo očevim pištoljem prije 17 godina u porodičnoj kući na Banovom brdu.

Prema riječima Ljiljane Bulatović, Mladić je i na sjednici Skupštine Republike Srpske 1994. godine rekao da mu je kćerka ubijena i da je stradala od srpske ruke.

”Sve to već postoji u mojoj knjizi. Pored toga, postoji i svjedočenje jedne rođake, koja je rekla da joj je Ana, tada studentkinja medicine u Beogradu, pričala da joj Beograđani prijete zato što je Ratkova kćerka i da želi što prije da ode iz Beograda i da se pridruži ocu, za koga je bila jako vezana’‘ – priča Ljiljana Bulatović, i dodaje da bi Mladić sada mogao da kaže istinu o smrti svoje kćerke.

Filmska ljubavna verzija

Podsjetimo, poslije misteriozne smrti Ane Mladić 24. marta 1994. godine, u javnosti je počelo da se spekuliše o motivima njenog navodnog samoubistva, pa su se pojavile dvije različite verzije.

Po jednoj, više filmskoj, Ana je bila zaljubljena u jednog momka iz Bosne, koji se protivio ratu, a koji je potom poginuo u Sarajevu. Druga verzija kaže da je bila teško bolesna, pa je odlučila da sebi prekrati muke. Ljiljana Bulatović, međutim, tvrdi da je istinita da su Anu ubili Mladićevi neprijatelji.

”Sve te priče o samoubistvu su izmišljene. Pouzdano znam da je Ana bila u vezi sa jednim momkom iz Skoplja, a ne iz Sarajeva. Ona je ubijena iz političkih razloga, da bi se izvršio pritisak na Ratka’‘.

”Procjenili su da će ga to izbezumiti i da će se zbog toga na ratištu ponašati surovo. Ali Ratko je snažan čovek i oni čak ni tim činom nisu uspjeli da ga izbace iz takta. Pa, on je preživio dva srčana i tri moždana udara’‘ – kaže Bulatovićka.

Obdukciju radio ministar Stanković

Ana Mladić je nađena mrtva samo nekoliko sati uoči zasjedanja Skupštine Republike Srpske, na kojoj se odlučivalo o odgovoru na američki ultimatum da se RS priključi bošnjačko-hrvatskoj federaciji. U obdukciji je učestvovao i Zoran Stanković, sadašnji ministar zdravlja, koji se juče nije javljao na telefon. Mnogi srbjanski analitičari tvrde da je Mladić ogorčen zbog smrti kćerke nekoliko dana kasnije naredio oštar napad na Goražde.

 

Informer.ba