Region Udarno Vijesti

Ratnom zločincu Božidaru Vučureviću zdrastveno stanje kritično

Osumljičenom za ratne zločine Božidaru Vučureviću jutros je pozlilo i njegovo stanje je krajnje ozbiljno, rekao je Srni Vučurevićev advokat Svetozar Vujačić.

Vujačić je izjavio da je Vučureviću pozlilo jutros oko 9.30 časova kad je izlazio iz stana i da je hitno prebačen u zemunsku bolnicu, gdje je u toku pregled.

On je podsjetio da je Vučurević ranije imao tri infarkta i da ljekari ne znaju da li da ga operišu, ako to bude potrebno, s obzirom na njegove godine i ranije bolesti.

Vučureviću je 17. juna ukinut pritvor u Beogradu, u kojem je proveo dva i po mjeseca, i pušten je da se brani sa slobode u daljem toku ekstradicionog postupka, koji je protiv njega pokrenut po molbama za izručenje Hrvatske i BiH.

Vučurević je uhapšen 4. aprila na graničnom prelazu Karakaj u Malom Zvorniku na osnovu potjernice koju je za njim raspisala Hrvatska zbog navodnih ratnih zločina počinjenih tokom artiljerijskog granatiranja Dubrovnika, a nedjelju dana kasnije zahtjev za njegovo izručenje podnijela je i BiH zbog zločina u Trebinju.

 

Srna/Informer.ba