Crna hronika Vijesti

Razbojnici uz prijetnju pištoljem opljačkali zlataru u centru Zenice

Dvojica nepoznatih razbojnika danas oko 10.30 sati u centru Zenice, u ulici Maršala Tita, izvršila su razbojništvo nad radnicom zlatarske radnje „Zlatar“. 

Tom prilikom od J.V. uz prijetnju upotrebe vatrenog oružja, razbojnici su otuđili veću količinu nakita, nakon čega su se dali u bijeg.

Kako je Feni potvrdio Faris Sikirić, portparol MUP-a ZDK, policijski službenici poduzimaju opsežne mjere na pronalasku počinilaca, i s tim ciljem blokiran je veći dio grada.

PRIVEDENA TROJKA KOJA SE SUMNJIČI ZA PLJAČKU ZLATARE

Službenici Policijske uprave I Zenica lišili su danas slobode tri osobe za koje se opravdano sumnja da su jutros oko 10.30 sati u ulici Maršala Tita, u centru grada, izvršile razbojništvo nad Jozefinom Vidačak, vlasnicom zlatarske radnje iz koje su tom prilikom otuđene veće količine nakita. 

Slobode su lišeni Ivan Rozić iz Zagreba, kojeg su policajci u ulici Londža pronašli u automobilu mercedes (KR 801 GR), Danijel Amidžić iz Mrkonjić-Grada koji je pronađen u kući na broju 8, u ulici Kočevska čikma, te Mirsad Smriko iz Zenice koji je vlasnik pomenute kuće, a za kojeg se sumnja da je pomagao dvojici prvoosumnjičenih.

Policija vjeruje da su Rozić i Amidžić maskirani i naoružani vatrenim oružjem savladali vlasnicu zlatarske radnje iz koje su potom odnijeli nakit.

Znatan dio otuđenog nakita pronađen je nakon što su ga razbojnici odbacili u pokušaju bijega ispred policijskih snaga.

Istraga je još u toku.

Fena/Informer.ba