Region Vijesti

Razriješen nesporazum: Slovaci pogrešno čuli da carinik traži oralni seks

Seks skandal na Graničnom prelazu Plovanija zapravo je bizaran nesporazum zbog kojeg je ozbiljno poljuljan ugled hrvatskih državnih službenika, ali i cijele Hrvatske.

Da zaista nije bilo prisiljavanja na oralni seks postalo je jasno juče u Policijskoj stanici Poreč, gdje je četvero mladih Slovaka puna četiri sata davalo iskaze o okolnostima navodnog incidenta.

Slučaj su rasvijetlili slovački policajci koji su služili kao prevodioci. Jednome od njih sinulo je kada je mladi Slovak rekao da su ih hrvatski granični policajci pitali “ima li droge kod cura“. U slovačkom slengu riječ “kocura” je vulgarni izraz za penis, što je u kombinaciji s neverbalnom ekspresijom  graničara dovelo do dojma da on od djevojaka traži felacio.

Na juče održanoj konferenciji za novinare u PP Poreč uz očite izraze olakšanja tako su objasnili što se zapravo dogodilo u ponedjeljak oko 12 sati na GP Plovanija. Da su u MUP-u ozbiljno shvatili slučaj potvrđuje činjenica da su u istragu bili uključeni službenici riječkog PNUSKOK-a, PU Istarske, načelnik Sektora granične policije, kao u ljudi iz kabineta Ministra unutarnjih poslova.

Granični policajac posumnjao je da bi jedan mladić iz automobila mogao biti konzument droga. To je takozvani halo efekt izazvan mladićevim izgledom. Izdvojili su automobil i započeli pretragu. Mladiće su pitali imaju li kod sebe drogu. Oni su odgovorili da nemaju, a onda je došlo do tog kobnog “a kod cura?”. Policajac je pritom pokazivao rukom prema preponama djevojaka jer praksa pokazuje da žene drogu krijumčare često baš u spolnim organima. Mladić je to djevojkama preveo onako kako je shvatio. Kasnije je ona to telefonom javila svojoj majci u Slovačku, a ona je pak o svemu obavijestila hrvatsku ambasadu u Bratislavi“, objasili su u PP Poreč.

Na pitanje je li Hrvatskoj poljuljan ugled zbog ovog nesporazuma , u PP poreč kažu da vjerojatno jest.

Bilo bi dobro da se slovački mediji ispričaju jer dosta su naistina objavili. Čak i mladi slovaci s kojima smo jutros razgovarali kažu da su se granični policajci ponašali korektno i profesionalno, te da ih je šokiralo kad im je prijatelj rekao što zapravo žele“, objasnili u u PP Poreč. Prenose Nezavisne novine.

 

Informer.ba