BiH Izdvojeno Vijesti

Reakcije na optužbe Šejle Jugo Turković/ Radončić: Keljmendija sam posljednji put vidio prije pet godina

Vlasnik kompanije „Avaz“ i lider Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić rekao je „EuroBlicu“ da su optužbe Šejle Turković, supruge Zijada Turkovića koji se tereti za pet ubistava, šverc drogom i milionsku pljačku na sarajevskom Aerodromu neutemeljene i da on nije ni u kakvom ličnom sukobu s njom.

Radončić je potvrdio da je Turkovićeva bila dugogodišnja novinarka u njegovoj kompaniji i da je otkaz dobila nakon što je njen suprug uhapšen zbog optužbi za monstruozne zločine.

Vlasnik sam najtiražnije novine u BiH, koja se kao svaki ozbiljan list trudi da objavi svaki događaj. Tako je bilo i sa istragom i hapšenjem Zijada Turkovića. Moja novina nije izmislila leševe, niti je podizala optužnicu protiv bilo koga, a izgleda da je jedini grijeh što smo informisali javnost – rekao je Fahrudin Radončić.

On je dodao da mu je žao Šejle Turković, s kojom je godinama bio u korektnim odnosima, ali da ona iznosi neutemeljene optužbe na račun njegovog lista i stranke.

– Ona je pokušala da neke stvari u vezi sa ovim slučajem „zataška“, da budem precizniji od kolega iz redakcije tražila je da se one ne objave. To je, bar što se tiče „Dnevnog Avaza“ nedopustivo, pa je to još jedan od razloga zbog kojeg je dobila otkaz – navodi Radončić. Na optužbe da je u bliskim poslovnim vezama sa kontroverznim biznismenom Naserom Keljmendijem, Radončić odgovara da je „tog čovjeka posljednji put vidio prije pet godina“ i da s njim nije u poslovnim vezama.

” Naš posljednji kontakt bio je kada su direktori moje kompanije od tog čoveka kupovali neki automobil i to je sve što se tiče mojih i Keljmendijevih poslovnih veza “- zaključio je Radončić.

Podsjetimo, Turkovićeva je Radončića optužila da je posredstvom svoje novine sa pojedincima iz svijeta politike i biznisa učestvovao u montiranju monstruozne optužnice protiv njenog supruga.

Tragom optužbi Turkovićeve, „EuroBlic“ je pismenim putem kontaktirao prozvane političare i tužioce, koji su nam uglavnom slali kratke odgovore. Tako su nam iz Tužilaštva BiH, na pitanje za tužioce Olega Čavku i Dijanu Kajmaković, koje je Turkovićeva optužila za montiranje procesa, poručili da „oni ne žele davati nikakav komentar na navedne izjave“.

 

Blic/Informer.ba