Region Udarno Vijesti

Reakcije Srbije na norveškog monstruma: Samo nam je još on trebao!

Samo si nam još ti trebao“, stoji u naslovu teksta o 32-godišnjem monstrumu iz Norveške Andersu Behringu Breiviku koji je priznao da je ubio najmanje 93 ljudi u Oslu i na otoku Utoyi.

Breivik je prije krvavog pohoda potvrdio  kako mu je okidač za masakr bilo NATO-ovo bombardiranje Srbije 1999. godine. Napisao je to u svome manifestu koji je objavio na internetu na dan masakra.

Monstrum u svome manifestu optužuje premijera Norveške i njegovu vladajuću Laburističku stranku da su inzistiranjem na “marksističkim i multikulturalnim” idejama indoktrinirali mlade i da su zahvaljujući tome dopustili “islamizaciju Europe“. On objašnjava da je na ideju o europskoj građanskoj revoluciji došao zbog učešća njegove zemlje u bombardiranju Srbije 1999.

Potpuno je neprihvatljivo to što su Amerika i Zapadna Europa bombardirale našu srpsku braću. Sve što su oni htjeli jest da deportiraju albanske muslimane nazad u Albaniju. Kad su Albanci to odbili, Srbi nisu imali drugog izbora nego da upotrijebe vojsku. Nedopuštanjem Srbiji da riješi problem na svom suverenom teritoriju, zapadni režimi iskopali su grob za Europu. Napravili su budućnost u kojoj će nekoliko mini-pakistanaca na kraju biti stvoreno u svakoj zapadnoeuropskoj prijestolnici . To je neprihvatljivo, potpuno neprihvatljivo“, ističe ubica, a donosi Press.

Izvrtanje činjenica kako bi opravdao zločin

Breivik navodi i historijske činjenice u vezi s turskim osvajanjem Balkana, spominje Kosovsku bitku 1389. i kako su Turci vladali Srbijom pet vijekova. Piše i o ratovima na Balkanu ’90-ih. Tvrdi da je Bosna historijski srpska zemlja, što je, navodno, utemeljeno na tome što su Južni Slaveni naselili Balkan u sedmom vijeku, a kao dva najveća plemena navode se Srbi i Hrvati.

Bosna je bila srpska i samo srpska. Nije bilo nijednog muslimana i to 500 godina, sve dok Turci nisu osvojili Balkan“, navodi ubica. Press piše kako se Breivik lukavo koristi historijskim činjenicama kao onima o navodnom  poturčenju Srba i Hrvata, kako bi pronašao opravdanje za svoje sumanute ciljeve.

Dalje navodi da su Albanci porazili Srbe tako što su rađali tri puta više djece i državnom politikom koja je vođena protiv srpskog stanovništva. Monstrum je usporedio i Židove pod nacistima u Njemačkoj sa Srbima danas pod Albancima na Kosovu.

Odluku velikih sila da Kosovo postane samostalna država Breivik naziva neoprostivim potezom i tvrdi da je to samo još jedan korak u islamizaciji Europe. On za Albance tvrdi da su “poznati kao kriminalci koji se bave prodajom droge“.

Kao rješenje, monstrum je ponudio protjerivanje svih muslimana iz Europe i postavljanje nacionalističkih vlada koje bi postavile “sistem između liberalnog i konzervativnog“.