Region Udarno

Direktor škole iz Osijeka ukinuo domaće zadatke

Direktor jedne osnovne škole u Osijeku odlučio je da ukine domaće zadatke učenicima, a kao profesor tu praksu sprovodi još od 70-ih godina, objavljeno je na portalu Index.hr.

“Na stručnim vijećima posebno se propagiraju domaći zadaci iako ni u jednom pravilniku ne piše da su obavezni. Ja se toga ne držim pa je bio šok kad sam prije 30 godina roditeljima rekao da djeca neće imati domaće zadatke. U zamjenu su radili na času neviđenom preciznošću i kvalitetom”, rekao je za “Glas Slavonije” direktor osječke Osnovne škole “Vijenac” Stjepan Sokol.

Direktor kaže da će tokom ove školske godine u školi sprovesti istraživanje kako bi novim generacijama dao priliku da izraze svoje mišljenje o domaćim zadacima. Sokol tvrdi da na ovaj način želi da učenike u školi učini vrednijim.

“Mi idemo na to da učenici završe kod kuće posao koji nisu uspjeli da dovrše u školi. Na taj način je postignut cilj da učenici tokom nastave budu pažljivi i slušaju jer nikome od njih nije u cilju da satima istog dana sjedi kod kuće uz svesku. Osim toga, apsolutno jedinu pravu pomoć, stručnu osobu, oni imaju u školi“, kaže Sokol.

 

Beta/Informer.ba