BiH Izdvojeno Vijesti

Riješen misterij mostarskog Mepas Mall-a. Evo šta je uzrokovalo neobjašnjive pojave

Nakon otkrića portala Doznajemo.com, mostarski “Mepas Mall” proteklo je ljeto bio top tema u Hercegovini i po “misterioznim duhovima” koji noću prevrću stvari, a zaštitari su navodno vidjeli i njihove siluete. Naime, noćni čuvari i jutarnji radnici redovito su se susretali s njima neobjašnjivim pojavama za radnog vremena.

Preturaju se skladišta, radnice pojedinih butika ujutro zatiču svu robu ispreturanu s polica što im je neobjašnjivo, jer poslije njih nitko ne ulazi. Zaštitari se nose s neobjašnjivim treperenjem svjetala, lupanju, kao i paljenju i gašenju pokretnih stuba i niza drugih sličnih događanja.

Najviše jeze izaziva spoznaja da se u noćnim satima liftovi samostalno aktiviraju, a tu je snimljena i silueta- dodavali su brojni svjedoci “paranormalnosti”, koji su sve to “pokrivali” činjenicama da je na tom mjestu nekada bila stara bolnica, kao i mrtvačnica.

Međutim, kako ljetu, tako se i ovim zagonetnim prispodobama dokonih ljudi bližio kraj. Kako neslužbeno doznajemo, policija je jučer konačno riješila ovaj misterij, i to tako što se otkrila rupa na trećem katu preko koje su lopovi noću ulazili i krali. Na taj je način nestalo više od 40.000 maraka vrijednosti sportske opreme iz skladišta jedne trgovine.

Nitko nije znao za rupu promjera 80X40, koju su građevinari pogreškom ostavili prilikom izgradnje. Vjerovalo se da je u pitanju ventilacijski otvor i da se kroz njega ne može proći, ali su se prevarili. Stoga i ne čudi što im nije bilo jasno kako su preturane stvari jer nitko nije mogao proći neopažen pokraj njih i sigurnosne zaštite. No, kradljivci su našli rupu za neopaženi noćni upad u prazni poslovni prostor, a do nje su dolazili pomoću protupožarnih stuba iza Mepas Malla. Još se traga za njima, kažu nam istražitelji.

doznajemo.com/Informer.ba