Crna hronika Region Udarno Vijesti

Riješena misterija nestanka Antonije Bilić:Pronađeno tijelo Paravinjine žrtve?

Od ranog jutra u naselju Modruši u Općini Josipdol pripadnici HGSS-a s psima tragačima “češljaju” područje na kojem su sinoć pronađene ljudske kosti za koje se sumnja da pripadaju Antoniji Bilić. Policija i dalje ne otkriva detalje jučerašnje pretrage, a očevid na tom području nastavit će se i danas.

Kosti je jučer poslijepodne otkrio jedan mještanin, točnije lovac, koji je odmah nazvao policiju. Vatrogasci, policija, zamjenik županijske državne odvjetnice Mladen Krajačić i djelatnici Ravnateljstva policije oko 18 sati pristigli su na mjesto pronalaska. Lovac je u šumi pored ugibališta za kamione jučer pronašao ljudsku lubanju, a policija je kasnije otkrila još posmrtnih ostataka. Pronađeni ostaci proslijeđeni su u Zavod za sudsku medicinu te je naložena obdukcija i DNA analiza, a do završetke istrage u Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu ne žele otkrivati nikakve dodatne detalje.

Podsjetimo, sinoć su na području Josipdola, nedaleko od vijadukta na autocesti A1 kod Miljanice, nađene ljudske kosti. Za sada nije poznato radi li se o muškom ili ženskom kosturu.  Iz PU karlovačke poručuju da je kriminalističko istraživanje i dalje u tijeku, nakon čega će kosti biti poslane na analizu. Za sad ne žele izlaziti u javnost s nikakvim dodatnim informacijama.

No, pojavile su se špekulacije kako bi se moglo raditi o tijelu nestale Antonije Bilić, za čije je ubojstvo osuđen Dragan Paravinja. Područje Josipdola je, podsjećamo, temeljito pretraženo u sklopu potrage za Antonijom Bilić.

Odvjetnik obitelji Bilić: Upoznati smo s pronalaskom kostiju, moglo bi se raditi o Antonijinim ostacima

Indexov izvor blizak istrazi naglašava da se ništa konkretno još ne zna, te da prije DNA analize neće biti moguće reći radi li se o tijelu Antonije Bilić. No, napominje kako lokacija na kojoj su kosti pronađene budi sumnju da bi mogle biti povezane s njenim nestankom.

Od Vinka Ljubičića, odvjetnika obitelji Bilić, doznajemo da su Antonijini najbliži upoznati s pronalaskom kostiju kod Josipdola. Ljubičić je za Index kazao kako se u ovom trenutku ništa ne može tvrditi sa stopostotnom sigurnošću, ali je ipak dodao kako se pretpostavlja da bi se zaista moglo raditi o posmrtnim ostacima nestale Antonije.

“Ako bi to bila istina, onda bi se to točno uklopilo u rekonstrukciju koju sam iznio pri završetku suđenja. To bi moglo biti to mjesto na koje je Paravinja mogao doći u one 22 minute za vrijeme kojih se nije moglo utvrditi točno kretanje njegovog kamiona“, rekao je  odvjetnik Ljubičić. Istaknuo je kako bi ovakav rasplet samo učvrstio presudu od 40 godina zatvora koja je protiv Paravinje donijeta na šibenskom Županijskom sudu 19. listopada.

Kostur pronađen kraj parkirališta

Kostur je pronađen desetak metara od parkirališta koje se nalazi uz cestu i često ga koriste kamiondžije. Kosti nisu bile zakopane. Identitet će se utvrditi DNA analizom na Zavodu za sudsku medicinu u Zagrebu. Uz posmrtne ostatke trebale bi se naći i osobne stvari koje bi olakšale identifikaciju.

Mjesto na kojem su pronađene kosti samo je nekoliko kilometara udaljeno od odmorišta Modruš kraj tunela Mala Kapela, gdje je 7. lipnja prošle godine zadnji put lociran signal mobitela Antonije Bilić.

Na očevid došao i načelnik policije

Očevid na mjestu događaja vršio je veći broj policajaca, kao i Mladen Krajačić, zamjenik županijske državne odvjetnice u Karlovcu. Očevid je započeo oko 18 sati. Veći dio ljudi koji se okupio na mjestu na kojem su pronađene kosti razišao se nakon 22 sata, a ostao je još samo očevidni kombi.

Krajačić je novinarima prije odlaska s mjesta događaja kazao kao se kosti za sada ni po čemu ne mogu povezati s Antonijom. “To bi bila samo nagađanja”, rekao je zamjenik županijske državne odvjetnice. Potvrdio je da uz kostur nisu pronađeni nikakvi dokumenti.

Na mjestu događaja bio je i načelnik karlovačke policije Kotić, ali nije želio otkrivati nikakve detalje slučaja. Nitko od prisutnih nije želio potvrditi informacije pojedinih medija da su uz kostur pronađeni i ostaci odjeće.

Index.hr/Informer.ba