Svijet Udarno Vijesti

Roditelji su je zatočili sa psom, djevojčica (9) samo zna lajati

Sklupčana pored svojeg najboljeg prijatelja, psića starog dvije godine, djevojčica Lucrezia (9) bila je vezana lancem i ležala u psećoj kućici kada ju je pronašla italijanska policija. Ugledavši ih, nije se posebno razveselila. Počela je bezbrižno jesti iz zdjelice u kojoj je bila pseća hrana. Zgroženi policajci morali su pregaziti hrpu smeća oko kućice da bi joj prišli. Nakon što su je dodirnuli, Lucrezia je na njih počela lajati.

Policajci su kasnije izjavili da su se u tom trenutku rasplakali. Shvatila su da dijete ne zna uopće govoriti i da se u potpunosti ponaša kao pas s kojim je živjela. Lucreziin nestanak su 2009. godine prijavili njeni roditelji, psihički bolesna majka i otac koji je teški invalid. Policija ju je danima posvuda bezuspješno tražila, a onda su posumnjali da su roditelji upleteni u nestanak kćeri.

Pretražili su im kuću koja se nalazi u gradu Bariju i dvorište, a pseća kućica bilo je zadnje mjesto koje su pregledali. Cijeli slučaj postao je opet aktualan budući da za strahote koje je djevojčica proživljavala do danas nitko nije odgovarao. Od slučaja se odustalo nakon što je sud procijenio da roditelji zbog psihičkih poremećaja nisu u stanju svjedočiti, baš kao ni Lucrezia koja nikada nije naučila govoriti. Antonio Laudati, glavni tužitelj Barija je ipak odlučio ponovo proučiti sve detalje i nastaviti istragu, piše Corriere della Sera

 

24sata.hr/Informer.ba