Svijet Udarno Vijesti

VIDEO/ Zarobljene tradicijom: Za njih od malih nogu postoji samo pakao prostitucije

Starica u Indiji suočena je s crnom tradicijom u malenom indijskom gradiću, kojoj je i sama bila podvrgnuta. Njezina kći je prostitutka, prodata u u seks trgovinu ljudima, još od malih nogu.

No, to nije samo njezina i sudbina njezine kćeri. Tako je u čitavom gradiću sa ženskom populacijom. Dvadeset godina nakon što joj je kći prodata u prostituciju, ona donosi jedini prihod u kuću svojoj desetkovanoj obitelji, uključujući i jedno novorođenče.

Sve je to dio dokumentarca CNN-a pod nazivom ‘Trapped By Tradition’ (Zarobljene tradicijom), koji je snimljen u gradu Bharatpuru. Spomenuto novorođenče pripada umrlom bratu starice, a da ironija bude još veća, isti ju je brat prodao u prostituciju i upropastio joj život.

Kako bi stekli povjerenje domaćeg stanovništva u CNN-u su za vođenje dokumentarca angažirali glumca Anila Kapoora, koji je zapadnom svijetu poznat iz uloge u filmu ‘Slumdog Millionare’ i koji je jedan od najslavnijih ljudi u Indiji, prenosi Dnevnik.hr

‘Oni znaju ko sam i gledali su moje filmove. Pretpostavljam da me doživljavaju kao brata ili prijatelja i zato mi vjeruju’, pojasnio je Kapoor. Osvrnuo se i na neslavnu tradiciju. ‘Te je jedan oblik tradicije. Društvo i obitelj ne vide ništa loše u tome. To je za njih i obveza’, istaknuo je Kapoor.

Informer.ba