Ekonomija Udarno Vijesti

RS prije FBiH snižava cijenu goriva, koje je i onako jeftinije

Predsjednik Udruženja vlasnika benzinskih pumpi u RS Vojin Mitrović izjavio je za “Dnevni avaz” da su od noćas (utorak na srijedu), na pojedinim pumpama snižene cijene goriva za 5 feninga, kao i da bi se do kraja sedmice ista cijena trebala uspostaviti i na svim preostalim pumpama u ovom entitetu.

Obzirom da smo mi već jeftiniji od FBiH za 0, 10 feninga, sada smo sa novim padom cijene goriva, povoljniji za ukupno 0, 15 feninga, naglasio je Mitrović za “Dnevni avaz”.

Prema informacijama iz Udruženja prometnika naftnih derivata Federacije BiH, u narednim danima očekuje se da će doći do smanjenja cijena naftnih derivata u maloprodaji.

Uslijed posljednjih smanjenja cijena sirove nafte na svjetskom tržištu stvorili su se uvjeti za smanjenje cijena naftnih derivata na maloprodajnim tržištima i to je evidentno i na tržištima susjednih zemalja,  rečeno je Feni u ovom udruženju.

U Udruženju nisu mogli precizirati koliko će iznositi to smanjenje, ali je sigurno da bi ovog puta ono trebalo biti znatnije i odnosit će se na sve naftne derivate. Nove, niže cijene, kako naglašavaju u Udruženju, bi praktično trebale biti na benzinskim pumpnim stanicama FBiH već od četvrtka.

 

Fena/Informer.ba