Politika Udarno Vijesti

RS-u trebaju rješenja za tešku ekonomsku situaciju, a ne bacanje prašine u oči javnosti

U šestom izvještaju RS i pismu koje je uputio Vijeću sigurnosti UN-a, predsjednik RS-a i SNSD-a Milorad Dodik ponovo se obrušio na Visokog predstavnika, Bosnu i Hercegovinu i Socijaldemokratsku partiju BiH.

SNSD-u i njenom predsjedniku opet najviše smeta SDP-ova istinska multietničnost te svaku priliku koriste da pokušaju SDP svrstati u isključivo nacionalnu i političku partiju samo jednog naroda u BiH.

Svi ti pokušaji, uključujući i ovaj posljednji, završit će tamo gdje su završili i svi prethodni.

Većini je do danas bilo jasno da je za destruktivnu politiku koja dolazi iz RS-a najveća prepreka međunarodna zajednica i ured Visokog predstavnika u našoj zemlji.

Ovim posljednjim izvještajem postaje jasno svima da pored međunarodnog faktora za Dodika najveći problem predstavlja SDP i politika koja pokušava integrisati i prostor i ljude u Bosni i Hercegovini.

S obzirom na sve ono negativno što se dešavalo proteklih pet godina u našoj zemlji, prije svega zahvaljujući destruktivnoj i secesionističkoj politici, svaki napad na SDP koji dolazi s njihove strane ukazuje na samo dvije stvari. Prva je da smo na dobrom putu i druga da trebamo nastaviti istim putem dalje i još snažnije u zaštiti interesa države Bosne i Hercegovine i svih građana koji u njoj žive.

Čelnicima RS-a bilo bi bolje da se fokusiraju na rješavanje katastrofalnog ekonomskog stanja u RS-u i Bosni i Hercegovini i rješavanje sve većih problema, nego da ispraznim pismima pokušavaju zamazati oči građanima RS-a koji svakim danom postavljaju sve češće pitanje zašto sve lošije žive.

Formiranje vlasti na nivou BiH mjesecima čeka zbog avanturističke i neodgovorne politike pojedinih političkih lidera u Bosni i Hercegovini. Politička osovina Čović – Dodik nakon svakog sastanka iznenadi javnost novim viđenjima buduće Bosne i Hercegovine, novim entitetima gdje bi bili novi voždovi ili predsjednici bez ideje kako od naše zemlje napraviti ozbiljan i kompaktan prostor iza ekonomski razvoj i bolji život svakog čovjeka. Stoga nije iznenađenje ovakvo ponašanje i sve dok je tako imaće protivnika u rastakanju Bosne i Hercegovine u SDP-u.

SDP ih još jednom poziva da prestanu gubiti dragocjeno vrijeme na stvari koje nisu prošle ni u proteklih dvadeset godina te da se fokusiraju na formiranje državne vlasti koja odmah treba usvojiti zakone o državnoj pomoći i popisu stanovništva, te riješiti pitanje vojne imovine što će dovesti do otvaranja procesa koji će voditi do NATO-a i kandidatskog statusa za ulazak BiH u EU,  stoji u današnjem saopštenju SDP-a BiH.

Informer.ba