BiH Udarno Vijesti

RTRS: Sarajevski mediji ne shvataju ozbiljno plan o atentatu na Dodika

Sarajevski mediji pokušali su da na najbesramniji propagandni način izvrnu činjenicu i optuže medije u Republici Srpskoj da dižu prašinu bez osnova poslije objavljavanja informacije o pronađenoj velikoj količini naoružanja u sportskoj dvorani Borik u Banjoj Luci, saopštila je Radio-televizija RS.

Radio-televizija RS navodi “da je veliki broj sarajevskih medija i internet portala, u pokušaju da sakriju suštinu događaja – pronalaženje oružja u dvorani Borik i organizacija terorističkog akta, pokrenuo propagandu protiv RTRS-a“.

MUP RS jutros je u saopštenju za javnost objavio da je pronađena velika količina naoružanja prilikom protivdiverzionog pregleda sportske dvorane Borik, 8. januara u 16.25 časova, uoči održavanja Svečane akademije dovodom ‘Dana Republike’. MUP je saopštio da je, s obzirom na količinu i vrstu, pronađeno oružje moglo ozbiljno da ugrozi učesnike i goste akademije da je bilo upotrijebljeno“, navodi se u saopštenju.

RTRS napominje da je sve činjenice, navedene u saopštenju, pojasnila i portparol MUP-a Mirna Šoja, a da je to novinarima u Brčkom potvrdio i ministar unutrašnjih poslova Stanislav Čađo.

Zapanjeni smo neprofesionalnošću i ‘harangom’ sarajevskih medija, koji su na najbesramniji propagandni način pokušali da izvrnu činjenicu i optuže Radio-televiziju Republike Srpske i medije u RS-u da `dižu prešinu bez osnova`“, navodi se u saopštenju.

Sarajevski mediji objavili su, između ostalog, “da pojedini mediji iz RS, povodom informacije MUP-a RS da je pronađena određena količina naoružanja dan uoči održavanja svečane akademije povodom Dana RS 9. januara, tvrde da je MUP na vrijeme spriječio teroristički napad ili atentat na predsjednike RS Milorada Dodika i Srbije

Saopštenje RTRS-a

Srna/Informer.ba