Svijet Udarno Vijesti

Ruski astrolog: Neće biti smaka svijeta, ali hoće biti svjetskih kriza u 2012. godini

Poznati ruski astrolog Pavel Globa prognozirao je da sljedeće godine neće biti smaka svijeta, ali da će krajem 2012. godine početi svjetska kriza i EU će početi da se raspada.

Svjetsku krizu astrolog je odgodio za kraj 2012. godine, navodeći da to neće biti drugi talas, već prvi, te da je hipotekarna kriza u SAD iz perioda 2008-2009. godine bila samo povjetarac. Kriza koja će početi 2012. godine trajaće dvije godine, a 2016. svijet očekuje njen drugi talas, ali ne toliko jak.

Astrolog smatra da ozbiljnije događaje, na primjer krah svjetskih valuta, zasada ne treba očekivati. Danas svi čekaju da će pasti euro, ali ako je suditi prema astrološkim ciklusima, teško je da će se to dogoditi – prenosi ”Glas Rusije”.

Prema ovom astrologu, u Evropu će pohrliti hiljade izbjeglica i zato će EU početi da se raspada od kraja 2012. godine. Umjesto jedne organizacije, pojaviće se nekoliko kao npr. Južni savez, Balkanski, Sjeverni… To je realna perspektiva zato što u današnjoj EU svako vuče na svoju stranu.

Kriza neće mimoići ni SAD, smatra Globa. “Ma šta su vam govorili o onom što se dešava, ne zaboravljajte da je uvijek riječ o novcu”, citira astrolog Teodora Drajzera.

Od oktobra 2012. godine svijet će ući u ozbiljni krizni period koji će trajati do 2016. godine, kada su mogući raspadi ustaljenih sistema. Zato su mogući ozbiljni vojni konflikti.

On je istakao da je u skorijoj budućnosti moguća konfrontacija dvije jake države SAD i Kine, te izrazio nadu da na Rusiju ova konfrontacija neće uticati.

”Ulazimo u veoma interesantni period priprema koji će se završiti 2020. godine. Nazvao bih ga civilizacijskim probojem u nauci, tehnologijama, politici, ekonomiji. Siguran sam da će se to dogoditi’‘, zaključio je astrolog.

Prema kineskom kalendaru, 2012. godina je godina crne aždaje a po kalendaru drevnih Arija – godina vjeverice. Ova stvorenja će, prema riječima astrologa, stvoriti auru godine. Ako fantastična životinja aždaja donosi vladavinu iluzija, fantastičnih planova i utopija, mala brza vjeverica simbolizuje munjevitu smjenu događaja. U prvom polugodištu sve će biti dosta predvidljivo, kaže Globa, a najinteresantnije će početi u oktobru i novembru.

Do početka godine vjeverice, a to je 21. mart, nema nikakvih osnova govoriti o nekim kritičnim događajima. Oni se mogu razvijati uzlaznom linijom, a riječ je, između ostalog, o ratnim sukobima u Siriji. Dva pomračenja koja se očekuju u maju i junu svjedoče o tome da će se tada nešto desiti.

 

Srna/Informer.ba